{

 

 

Negyedikként a célban!

December 7.
A Planet Turán Motorsport versenyzőpárosa az évadzáró, Mikulás ralira kicsit átalakult, Turán Frigyes mellett Bánhidi Viktor kapott helyett. A népes mezőnyben az N-es Subaruval az abszolút negyedik helyen zárt...

Turán Frigyes: "Mindig jó élményekkel gazdagodom a Mikulás ralin és ez idén sem történt másként. Két célja volt ennek a versenynek, egyrészről szerettünk volna megismerkedni egy N-es autóval, másrészről "navigátoromnak”, Viktornak nagyon jó élményt szerezni ezen a hétvégén. Azt hiszem mindkettő sikerült, habár még nem tegeződünk 100%-osan az N-es Subaruval. Az viszont kiderült, hogy nagyon jóindulatú, könnyebben kezelhető, mint egy WRC. Csak meg kell találni azt a nyomatékpontot, ahol igazából menni kell, ezért ezzel foglalkoztam talán a legtöbbet. Roppant jó beállításokat kaptunk Tagai Tomiéktól, csak egy minimálisat kellett állítani a futóművön.

Gondmenetesen autóztuk végég a mai napot, végül az abszolút negyedik helyen végeztünk, ami azt jelenti, hogy a homológ N-es építésű autók között, mi értük el a legjobb eredményt. Így teljesen elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel. A többiek nagyobb szűkítővel mentek illetve volt olyan, aki nem is használt szűkítőt. A közös munka is jól sikerült, igaz akadt némi fennakadás, néhol pár szóval segítenem kellett Viktornak, hogy az itiner következő kanyarját megtalálja, de alapvetően ismerősek vagyunk ezeken a pályákon. Szerencsére azokon a szakaszokon, amik újat jelentettek a számomra Viktor sosem hibázott, ráérzett melyik részeken kell igazán odafigyelnie. A másik körben már nem is volt hibája, ami nem kis szó, hiszen egyszer navigált eddig egy N/2-es Suzukiban és itt kicsit más a tempó. Úgy gondolom, hogy tetszett a közönségnek is, amit csináltunk, nagyon sokan bátorítottak minket, ezért különösen jó érzés a Mikulás ralin tét nélkül autózni!”

Köszönjük támogatóinknak!

Planet Turán Motorsport