{

 

 

Wales Rally 3. nap: Loeb, Latvala, Sordo

December 7.
Sebastien Loeb a Wales Rally utolsó gyorsaságiján előzte meg Jari-Matti Latvalát, amivel csapatát is világbajnoki címhez segítette.


Sebastien Loeb

Nem zajlott tét nélkül a Wales Rally vasárnapi négy gyorsaságija, a győzelemre Latvala és Loeb egyaránt eséllyel pályázott. A Fordos mellett nyolc másodperces előnye, ellene pedig az elsőként rajtolás szólt. Loeb ráadásul kockázat nélkül autózhatott, hisz saját világbajnoki címét már Japánban bebiztosította, a márka-világbajnoki címet pedig Dani Sordo is bezsebelheti a Citroennek ha vele esetleg történne valami. Loeb így nekiveselkedett, és szép lassan elkezdte ledolgozni hátrányát.


Jari-Matti Latvala

Latvala azonban nem adta könnyen magát, és az idei világbajnoki szezon utolsó gyorsaságijának is ő vághatott neki az első helyről, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy Loeb a 18. szakaszon korai rajt miatt 10 másodperces büntetést kapott (melyet a cél után a szervezők töröltek). Seb azonban semmit nem bízott a véletlenre, a záró szakaszon is gyorsabbnak bizonyult finn vetélytársánál és úgy szerezte meg a győzelmet, hogy a verseny folyamán egyetlen egyszer sem állt az élen. A célban Seb beállította a szintén az ő nevéhez fűződő szezonbeli legtöbb futamgyőzelmi csúcsot, Walesben idén immár tizedszer intették le elsőként.


Dani Sordo

Dani Sordo senkitől sem zavartatva érkezett meg a harmadik helyre, a spanyol versenyző így a bajnokságban is megszerezte a bronzérmet. A negyedik helyen Petter Solberg zárta a versenyt, Japán után pedig újfent az ötödik helyre hozta a Suzuki WRC-t Per-Gunnar Andersson. Henning Solberg kiesésének köszönhetően Francois Duvalé lett a hatodik hely, Toni Gardemeister a hetedik helyig kapaszkodott fel, Mikko Hirvonen erőfeszítéseinek pedig egy világbajnoki pont lett a jutalma. Sikeresen teljesítette második brit raliját Valentino Rossi, a Moto GP-ben komoly hírnéve szert tevő olasz versenyző folyamatosan gyorsulva a 12. helyen fejezte be a versenyt.


Andreas Aigner

Manfred Stohl 2000-ben aratott sikere után ismét Ausztriába kerül az N csoportos világbajnoki trófea, miután Andreas Aigner túlteljesíteve küldetését, a második helyre hozta a Red Bull csapat Mitsubishijét. A futamgyőzelmet a svéd Patrik Flodin szerezte meg egy N14-es Subaru Imprezával, míg a harmadik helyen Guy Wilks érkezett.

Fri