{

 

 

Wales Rally 2. nap: Latvala, Loeb, Andersson

December 6.
Jari-Matti Latvala jó úton halad pályafutása második világbajnoki futamgyőzelme felé, a Wales Rally második versenynapján őrzi előnyét Sebastien Loebbel szemben.


Jari-Matti Latvala

A fiatal finn nemcsak a szezon eleje hanem a végét is igazán emlékezetessé teheti, a Svéd Rally után most ismét eséllyel pályázik a győzelemre. Latvalának szombaton nem volt könnyű dolga, hisz elsőként rajtolva neki kellett takarítani a pályát. A fiatal finn azonban kiválóan oldotta meg a feladatot és tartja Loebbel szemben pénteken felépített 10 másodperces előnyét.


Sebastien Loeb

Bár Loeb elmondása szerint tökéletesen elégedett a második hellyel, hiszen ezzel csapatát is világbajnoki címhez juttatja, nem tudhatjuk nem e csak szórakozik Latvalával. Loeb hátránya közel sem ledolgozhatatlan, és mivel nem neki kell takarítani a pályákat, az is lehet szombaton szándékosan hagyta maga előtt Latvalát.


Dani Sordo

Dani Sordo komoly és pozitív változáson ment keresztül péntekről szombatra, a spanyolok üdvöskéje harmadikra cserélte pénteki hatodik helyét. Sordónak szüksége is van a világbajnoki pontokra, hisz amennyiben Latvala nyer, neki legalább az abszolút hetedik helyen kell célba érni, hogy ő nyakába akaszthassák a bajnoki bronzérmet.

Petter Solberg a nap nagy részében honfitársával, Mads Östberggel volt elfoglalva, de a privát Subarus a nap utolsó előtti szakaszán árokba hajtott Imprezájával. A pénteki nap meglepetés embere, Per-Gunnar Andersson harmadikként rajtolva már nem bírta tartani a nagymenőket, de a svéd pilóta annak is nagyon örülne ha vasárnap sikerül megtartania ötödik helyét. Henning Solberg két helyet javítva a hatodik helyen érkezett a szombat esti célba, mögötte csapattársa Francois Duval tartotta meg hetedik helyét. Az utolsó pontszerző helyre a Suzuki finn pilótája, Toni Gardemeister csapott le.

Kissé átrendeződött az N csoportos világkupa élmezőnye a Wales Rally második versenynapján. Guy Wilks turbóhiba miatt elvesztette első helyét, a szombati napot már csak a csoport negyedik helyén fejezte be. A vezetést Patrik Flodin szerezte meg, honfitársa Patrik Sandell előtt, Andreas Aignert azonban odaragasztották a harmadik helyre, ami nem véletlen, hisz az osztráknak éppen erre van szüksége első világbajnoki címéhez.

Fri