{

 

 

Fél tucat WRC Prágában

November 27.
Ugyan a hivatalos nevezési lista még nem látott napvilágot, kiszivárogtatott információkból annyit már tudni lehet, hogy hat páros is WRC-vel nevezett a prágai show-ra. Azt is tudjuk kik és mivel!

A Cseh Rallysprint Bajnokság záró futamának évek óta a főváros ad otthont, ami napjainkra egyfajta Mikulás Rallyhoz hasonltható show versennyé alakult át, a cseh versenyzők egy könnyed kis csapatással rendre itt intenek búcsút a szezontól. A ralisprint sorozat bajnoki címét az idei évben Josef Petak szerezte meg egy Szuper 2000-es Peugeot 207 volánjánál. A bajnoki aranyat Peták azzal teszi még emlékezetesebbé, hogy Prazsky Rallysprinten egy 307 WRC-vel a királykategóriában is bemutatkozik. Vaclav Pech tavaly négy bajnoki címet is szerzett idén csupán egy jutott neki, vigasztalódásul ő is a WRC-zés mellett döntött. A hírek szerint Pech idén is a Budai Team autójával áll rajthoz, a Corolla után most a csapat Subaruját próbálja ki a csehek mikulás raliján.

De nem Pech lesz az egyetlen, aki magyar csapat Subaru WRC-jével száll harcba, Petr Hozáknak a Korda Racingtől visz egy Impreza WRC-t a télapó. A WRC-sek táborát gyarapítja Emil Triner is, aki Skodás emlékeit elevenítheti fel egy Octavia WRC volánjánál. Triner mellett két másik pilóta, Pavel Brynda és a szlovák Igor Drotár is az Octaviának szavazott bizalmat, míg a Profiko csapat tulajdonosa, Karel Trneny saját Fabiájában búcsúzik a 2009-es versenyszezontól.

Fri