{

 

 

Különleges évzáró

November 27.
Talán pályafutása eddigi legfontosabb erőpróbájára készül a Berg Autósport Egyesület kettőse, Janzer György és Nyirfás Julianna. A Renault Sport meghívására a Francia Aszfalt rali bajnokság utolsó fordulóján, a Rally du Var-on vesznek részt, ahol közel 25 darab Renault Clio R3-as autó méri majd össze erejét.

Janzer György: "Magyarországról minket ért az a megtiszteltetés, hogy meghívtak erre a pénzdíjas versenyre, ahol a Renault Sport nem csak szeretné megmutatni, mennyire sikeres az R3-as projekt, hanem bemutatják a 2009-es változatát a kocsinknak, amelyet lehetőségünk lesz majd tesztelni is. Ugyanakkor a pénzdíjas futam nagy kihívás, hiszen az összes Európai bajnokságból meghívták az R3-as Clio-t terelgető pilótákat, így komoly harcnak nézünk elébe, és akkor még nem beszéltünk a helyi srácokról, akik hazai körülmények között bizonyára nem kicsi előnyben lesznek. A verseny a Francia Riviérán zajlik, gyönyörű környezetben, nem messze Saint Tropez kikötőjétől. A futamra közel 200 versenyző adta le nevezését, és mellesleg a Historic EB záró fordulója is, tehát elképesztő mezőny gyűlik majd össze. Elég ha csak annyit mondunk, hogy az ötszörös világbajnok Sebastien Loeb indul 1-es rajtszámmal, egy Citroen C2 S1600 nyergében. A hangulat nagyon kellemes, hiszen mindenki nagyon segítőkész, amit nem értettünk nyugodtan elmondták. Háromszor lehet menni tréningként a szakaszokon, de még azt is meghatározzák, hogy mikor melyiken mehetsz. Nincs rövid szakasz, mindegyik sokkal több kanyarral és kevesebb egyenessel rendelkezik, mint bármelyik hazai gyorsasági. 100 méteres egyenesből ha hármat írtunk, már sokat mondok. Egyik oldalon szakadék, a másikon pedig partoldal, és az út szélén még árok is van, így töveket sem írtunk. Biztos olyan érzésünk lesz, hogy lassan megyünk, de bízom benne, hogy mindenki ésszel közlekedik majd és nem lesznek nagy átlagsebességek. Az időjárás egyelőre szép, remélem így is marad. Elég jó tapadású az aszfalt, és nagyon jó minőségű is, dobálós rész alig van rajta. Csütörtökön az átvételekkel, további tréninggel és a shakedown-nal folytatódik a Rally du Var.”

Köszönet támogatóinknak: Euro Mobil Kft., Shell Hungary ZRT., 3M Hungária Kft., www.gumibolt.hu, Bahuba Kft. Nonstop gumiszerviz, Marsall Étterem,