{

 

 

Csatát nyertünk, de nem miénk a háború

November 10.
Egy újabb győzelemmel, idén immáron kilencedik alkalommal gurulhatott első helyen dobogóra az Opel Diesel Rally Team kettőse, Bessenyey Zoltán és Papp György. Az Opel Astra GTC CDTi dízel autó a mecseki dombok között is kiemelkedett a mezőnyből, bár voltak vele technikai gondok. Ezzel a Magyar N/3-as bajnokság ezüstérmét szerezte meg az egység.

Bessenyey Zoltán: “Megnyertünk még egy csatát, de sajnos elveszítettük a háborút. Legnagyobb ellenfelünk taktikus versenyzéssel, bejött az ötödik helyre és ezzel megszerezte az idei N/3-as bajnoki címet. Nekünk az ezüst jutott, aminek azonban nagyon örülönk, hiszen kiegészítve a Murva Kupa, és a Szlovák bajnoki címekkel azért elég erős évet zárhattunk. A verseny nem volt könnyű, hiszen az első szakasz kivételével nem volt ötödik fokozat a sebességváltónkban, aminek hatására 150 km/h-nál nem ment többet a kocsi, és még azzal is óvatosan kellett bánni, hiszen bármikor felrobbanhatott volna benne a kapcsolószerkezet. Szerencsére a pályák jellege és Gyuri remek itinere segített, és volt olyan szakasz ahol bajnokesélyes ellenfeleinket 1 perccel vertük meg, 14 kilométeren. Természetesen a szokásos vészprogramra kapcsolás is jelentkezett több ízben, de ezzel már együtt élünk, szinte reflexből indítom újra a kocsit a gyorsaságikon. A vasárnapot az élről kezdtük és a Suba testvérekkel harcoltunk, akiket végül az utolsó gyorsaságin sikerült magunk mögött tartani, és ezzel miénk lett a győzelem. Harmadik helyen végeztünk a kétkerekes kocsik között, ami négy sebességgel azt gondolom nem annyira rossz eredmény. Nagyon boldogok voltunk, azonban a verseny végén lévő technikai gondok - amelyek szerencsére a mi eredményünket nem befolyásolták – elvették egy időre a kedvünket a hazai szerepléstől. Talán éppen jókor van vége ennek a bajnokságnak, mert így pár ember és családtag is végiggondolhatja mikor, hol, miket mondott és csinált, és képesek lesznek 2009-ben újra felvenni a kesztyűt, hogy tiszta és jó versenyeket vívhassunk. Köszönöm a csapatom, a családom és a szopnzoraim egész eves támogatását, remélem megháláltam nekik mindent. Gratulálok az N/3-as kategória dobogósainak, és köszönöm az egész eves küzdelmet amiket vívhattunk. Jó versenyek voltak!”

Köszönjük a támogatást: Opel Hungary, Defend-Lock, Pirelli, Toora Competizione, Speedy Kft., Hadik Rally Team, HírTV-Garázs, ams magazin, Motorpresse Budapest, AST, Bíró Kft., Csúcstechnika Kft., NOVIA Kft., Vianet Kft., LA-URBE Kft., NORAN 2000 Kft., Geszig Kft., Peg Kft., Salgótarjáni Acélárugyár Kft., Csavar és Húzottáru Zrt., X-ballon Kft., Navitel.hu, Jánosik és Társai Force Kft., Bilang Nyelvoktató Kft.,