{

 

 

Ultrakész

November 9.
A Szalay Dakar Team számára jó eredménnnyel zárult a hétvégi ORC Slovakian Baja. A programkiírással ellentétben szombaton hat, vasárnap pedig kilenc szelektív szakaszt kellett teljesítenie a mezőnynek. Szalay és Bunkoczi az Opel Antara RR-rel rendkívül jó eredményeket produkált, ám a verseny utolsó, 15. szakaszán defektet kapott a páros. Ezzel sok időt veszítettek, annyit mindenképp, hogy az összidejük sajnos végül csak a második helyre volt elegendő.

"Ez a verseny tökéletesen megfelelt arra, hogy leteszteljük az autót és persze saját magunkat is. A beállításaink nagyon jól működtek, most már mondhatjuk, hogy a Dakar rallynak százszázalékos felkészültséggel tudunk nekivágni. Az Opel nagyon jól szerepelt, szerencsére semmi baja nem esett a nagy száguldásban, és mi is hozzá tudtunk szokni az új beállításokhoz, amiket a múlt héten tartott kétnapos tesztünk során francia mérnökök segítségével hajtottunk végre. - összegezte a szereplését Szalay Balázs - Az autóval ellentétben én nem tudtam százszázalékosan teljesíteni, mert nagyon megfáztam és a tegnapi szakaszokat lázasan vezettem végig. A mai fejfájásom sem javított a helyzeten, de ennek ellenére mindent megpróbáltunk megtenni és ennyire futotta."

Mindent összevetve az Opel legénysége szépen helytállt a megmérettetésen és a csapat elégedett a teljesítménnyel. Az autó rendben van és útrakész, így a csapat két hét múlva útrakelhet Franciaországba, hogy a járműveket behajózzák az Argentínába tartó kompra.