{

 

 

Mitsubishivel is a dobogón!

November 9.
A Planet Turán Motorsport versenyzőpárosa: Turán Frigyes és Benics Kálmán örömautózással zárta a 2008-as idényt. Toronymagasan nyerték az A/8-as kategóriát, emellett több abszolút szakaszgyőzelemmel a tarsolyukban a dobogó legalsó fokára állhattak...

Turán Frigyes- Benics Kálmán: "Abszolút jól sikerült az évadzáró futam, végig egy remek tempót diktáltunk, amiben a tökéletes gumiválasztásunk is segített. Minden tőlünk telhetőt megtettünk, toronymagasan nyertük az A/8-as kategóriát, emellett a mai nap három szakaszon is mi bizonyultunk a leggyorsabbnak. Sikeres hétvégén vagyunk túl, méltó lezárása egy stresszes, küzdelmes évnek.

Elégedettek vagyunk, hiszen egy fair-play eredmény született egy jó bajnokság illő befejezéseként, Spiciék megérdemelten végeztek a dobogó legfelső fokán. Mi sem szomorkodunk, az első komoly WRC-s évünk végén a dobogó második fokára állhatunk. Tisztában voltunk a Peugeot képességeivel, ennek megfelelően célul tűztük ki, hogy az első-háromban végezzünk.

Nagyon jó érzés, szép ajándék volt a régi autónkban ülni, egy felszabadult örömautózás a Mitsubishivel, hiszen nem volt már rajtunk nagy teher. Pár évvel ezelőtt méltón elbúcsúztunk az autótól, most azonban Tagai Tomi fantasztikus felajánlásának köszönhetően, újból beleülhettünk. Őszintén szólva nem gondoltuk, hogy a dobogóra is felférünk ezzel a Mitsubishivel, sokkal nagyobb csatára számítottam a kategóriatársakkal. Nagyon jól mentünk, szerencsére nem hátráltatott minket semmilyen műszaki probléma.

Pozitív az év végi mérlegünk: hét versenyből, hetet befejeztünk, hatszor állhattunk dobogóra és egyszer néhány másodperccel csúsztunk le róla. Úgy gondolom, büszkék lehetünk erre az eredményre, és nagyon szép emlék marad! Ez a bajnoki második hely roppant sokat jelent a számomra. Komolyan 2004 óta ralizom és az ötödik szezon végére abszolút másodikak vagyunk. Az idény elején csak remélni mertünk, hogy a Peugeot-val majd jól szerepelünk, bátran kiegyeztünk volna a dobogós helyezések bármelyikével, ám ezzel az eredménnyel még boldogabbak vagyunk!”

Köszönjük támogatóinknak!