Spitzmüller megfontoltan hajt a bajnoki címre

November 4.
Kilenc pont előnnyel érkezik Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós a szezonzáró Mecsek Ralira. A Hell Racing Team versenyzőpárosának így már egy harmadik helyezés is elegendő lenne a bajnoki cím megszerzéséhez. Kazár Miklós az idén már megnyerte a Short Track Quad Bajnokságot, így az ő számára egyben az is a tét, hogy egy szezonon belül két szakágban is bajnok legyen.

Spitzmüller Csaba: - Megint csak azt tudom mondani, hogy nagyon nagy megtiszteltetés az egyes rajtszámot vinni, elsőnek rajtolni és úgy érkezni egy versenyre, hogy vezetjük a bajnokságot.

- Kilenc pont az előnyünk, de ez egyáltalán nem olyan nagy, hogy hátra dőlhessünk. Sőt, úgy gondolom, hogy a Mecsek Rali a szezon egyik legnehezebb versenye lesz és talán most kell a legjobban felkészülnünk.

- Az előjelek jók, mert a Nyirád Ralihoz hasonlóan, megint megbetegedtem a felkészülés alatt. Akkor nagyon jól sikerült a verseny, úgyhogy ha ezen múlik, akkor minden futam előtt beoltatom magam valami vírussal.

- A pályák nagyon tetszenek, főleg az új fekedi gyorsasági, ami nagyon hasonlít ahhoz a pályához, ahol 2006-ban elestünk. A sportbírók fel is hívták a figyelmemet, hogy 17 híd van a pálya szélén lévő árok felet, de az idén vigyázni fogok rájuk.

- Többféle taktikával is készülünk, az időjárás és a verseny alakulása dönti majd el, hogy melyiket választjuk. Megfontoltan szeretnénk gyorsan versenyezni, már ha a raliban létezik egyáltalán ilyen.

Kazár Miklós: - Még komolyabban készülünk erre a versenyre, mint eddig bármelyikre. Mindenféle útviszonyra van gumink, az autónk nagyon jó, pontos itinert írtunk, a fizikai felkészültségünk folyamatosan jó, a csapatunk pedig nagyon lelkes és motivált. A főszerelőnk, Simon például megbetegedett, és korházban van Angliában, de azt mondta, hogy lehet, pénteken ellóg és jön, mert annyira itt akar lenni a versenyen.

- Nem mondom, hogy nincsen rajtunk teher a bajnokság megnyerése miatt, de sokkal jobb egy ilyen teherrel rajthoz állni, mint az esélytelenek nyugalmával indulni. Nagyon sokat dolgoztunk érte, hogy ilyen pozícióba kerüljünk és remélem, hogy a hétvégén be tudjuk rúgni a gólt.

- Amikor az idei utolsó quad versenyemre mentem, akkor is kicsit feszült voltam. A pályán azonban kiderült, hogy a versenyző az mindig is versenyző marad, és teljesen mindegy volt, hogy hányadik hely kellett a bajnoki címhez, nyerni akartam. Most is nyerni szeretnénk, de abban a kellemes helyzetben vagyunk, hogy nem kell mindenáron elsőnek lennünk.

- Nagyon régi álmom, hogy magyar bajnok lehessek a raliban, illetve hogy egy szezonon belül két különböző szakágban nyerjem meg a bajnokságot. A Short Track Quadban már bajnok lettem, sőt a raliban a Murva Kupát is megnyertük, de azért a rali bajnoki cím lenne a legnagyobb siker.