Peugeot helyett Mitsubishi!

November 3.
A Planet Turán Motorsport versenyzőpárosa: Turán Frigyes és Benics Kálmán a jól megszokott Peugeot 307 WRC helyett a régi A-s Mitsubishijükkel szállnak harcba a bajnoki trófeáért...

Turán Frigyes- Benics Kálmán: "Az autóváltásnak prózai okai anyagiak, igazából a gazdasági válság nem tett jót egyik támogatónknak sem. Éppen azoknak nem, akiknek az egész évért komoly köszönettel tartozunk. Külön sajnáljuk, hogy nem a Bozian által biztosított autóval indulunk, hiszen hibátlanul működött, egyszer sem hagyott minket cserben! De mindenféleképpen szerettünk volna rajthoz állni, mert matematikai esélyünk még van a bajnoki címre. Ezért döntöttünk úgy, hogy a „régi szerelmemmel”, egy A-s autóval rajtolunk, amivel 2004-ben versenyezni kezdtem. Amikor kiderült, hogy a hiányos anyagi hátterünk nem teszi lehetővé az indulást, Tagai Tamás és a Tagai Racing Technology a segítségünkre sietett és nagylelkű felajánlásának köszönhetően megkaptam a régi Mitsubishimet. Ez az autó annak idején hozzájuk került és várta az újabb bevetést, ami számunkra egy nagyon jó lehetőség.

A verseny alapvetően arról szól, hogy megtartva az esélyünket, elinduljunk az utolsó futamon, a nézőket és saját magunkat szórakoztassuk, megpróbáljunk sokkal látványosabban menni, ezzel a pécsi versennyel megkoronázni az évet! Nem szabad elfelejtenünk, hogy matematikai esélyünk még van, viszont reális esélyünk csak akkor, ha Spiciéknek valamilyen technikai problémájuk adódik, amit egyáltalán nem kívánunk. Bármelyikünk nyeri a bajnokságot, megérdemelten teszi, de jelen pillanatban győznünk kellene, Spitzmüllernek pedig negyedik helynél rosszabban kell teljesítenie, de ennyi pontnyi különbség nagyon nehezen alakulhatna ki köztünk!

Ami a pályabejárást illeti, jót tett a Mecsek ralinak, hogy egy kis vérfrissítést kapott. Többnyire a tradicionálisnak számító pályákon autózunk, az orfűi gyorsasági lesz egy kicsit másként, emellett az új, fekedi pálya kicsit a Kassa ralira emlékeztet, nagyon komoly, gyors, technikás, hegyi szakasz.

Nagyon várjuk a pécsi megmérettetést, hiszen Kálmival 2006-ban már mentünk ezzel az autóval, biztos furcsa lesz visszaülni, mert egész más, nincs benne aktív hajtás, hagyományos módon kapcsolható a váltó. Úgy gondolom, hogy a jól felkészített autóval egy jóízűt versenyzünk!

Köszönjük támogatóinknak!