Értékes 3. helyezés Opátiában!

Október 31.
Sikeresen fejezte be hétvégi versenyét Szilágyi Jani és Dienes Babszi a Horvát Bajnokságban. A bajnokság éllovasa Tomaz Kaucic és a többszörös bajnok Juraj Sebalj mögött a harmadik helyen értek célba, így két futammal a bajnokság vége előtt nyílttá vált a verseny az év végi dobogós helyezésekért.

Jani: Elégedettek vagyunk ezzel az eredménnyel, főleg így a verseny után. Az már rögtön látszott, hogy Kaucic és Sebalj nagyon gyorsak. Tavaly is tizedekre voltak egymástól egyes szakaszokon, idén is az első
nap után egy tized volt a különbség köztük. Sorra javították a pályacsúcsokat és ebbe mi most nem tudtunk
beleszólni. Felkészültünk tisztességgel, Babszi is remekül végezte a dolgát és a kocsi is jó volt. Talán ennek köszönhetjük, hogy a harmadik helyért vívott csatát viszont Sinisaval szemben megnyertük.

Igazából ők ketten és mi ketten vívtunk egy külön csatát, jóllehet a végén szerencsénk volt, mert Sinisa megütötte a kocsi jobb elejét és defektet kapott.

Sajnos az időméréssel voltak problémák. Az utolsó két szakaszra úgy mentünk ki, hogy 19 másodperc az előnyünk Sinisa előtt. Ezért úgy döntöttünk nem kockáztatunk ezeken a felhordásos szakaszokon amelyeken már oda-vissza kétszer átment a mezőny és rettenetesen néztek ki. Egy pici hiba és már le is estél az útról a felhordásokon.

Ezen a szakaszon engedtünk a vélt előnyünkből kb. 5 másodpercet, mikor kiderült, hogy Sinisa idejét elmérték és az előnyünk nem 19, hanem csak 2,5 másodperc volt a szakasz előtt. Így az utolsó szakasz előtt már ő vezetett 3-4 másodperccel.

Nem volt mit tennünk, áttoltuk az utolsó gyorsot, de éreztem, hogy nagyon sokat megyünk keresztbe, talán az előzmények miatt kicsit szétesett a mozgásunk. Nem éreztem elég gyorsnak magunkat, de Sinisa hibázott így visszajöttünk harmadiknak.

A hátralevő két futamon 20 pontot lehet szerezni, Kaucic már bajnok de a többi pozició még kiadó, tehát lesz dolgunk bőven. November közepén Porecben folytatjuk, ahol tavaly Sinisa mindenkit meglepett és nagyon gyors volt. Meglátjuk, én is nagyon szeretem ezt a futamot...

Köszönet támogatóinknak:
VERBATIM, VIVAMED, INOX CROM, JAKATICS KFT., KÓKAI TÖMÍTÉSTECHNIKA, TRANSDANUBIO'96 KFT., K+F TANÁCSADÓ KFT., BAUMIDEX, ATOMIC CARGO, KUMHO TYRES