Vizin Laci bácsi visszavonul és az IRC-n folytatja

Október 25.
A Mecsek Rali lesz Vizin László utolsó versenye az Országos Rali Bajnokságban. A korábbi B és N csoportos bajnok, 27 éves versenyzői pályafutását fejezi be a pécsi pályákon. Az 54 éves sportoló azonban nem tud teljesen elszakadni a ralitól, ezért jövőre három IRC-futamon szeretne rajthoz állni Hering Gyula Honda Civic R3-asával, amelyet ugyanúgy a Budai Team készít fel, mint Vizin jelenlegi Subaru Impreza WRC-jét. Emellett navigátora, Zsiros Gábor versenyzését is szeretné segíteni, aki a tervek szerint jövőre volán mögé ülne. Illetve az is elképzelhető, hogy Vizin több évtizedes tapasztalatával a Ralisport Bizottság munkáját is segíteni fogja.

Vizin László: - Már többször is készültem arra, hogy befejezzem a versenyzést. Amikor öt évvel ezelőtt eladtam az A8-as Subarumat, akkor úgy gondoltam, hogy nem versenyzek többet. Aztán egy szezonzáró vacsorán beszélgettem Budai Bélával, aki mondta, hogy miért nem próbálom ki a Corolla WRC-jét. Ebből lett megint öt év versenyzés.

- Két éve, amikor a Corollával negyedikek lettünk a bajnokságban, megint úgy gondoltam, hogy itt az idő, de akkor meg azzal állt elő Budai Béla, hogy ha még két évig megyek, akkor vesz egy új autót. Ez a kétéves megállapodásunk jár le az idén. Mivel még mindig nem tudhatjuk, hogy jövőre mi lesz a WRC-kel, úgy gondolom, hogy ez egy jó alkalom a visszavonulásra.

- Egészen augusztusig úgy gondoltam, hogy jövőre nem fogok versenyezni. Akkor kezdtem el gondolkozni rajta, hogy úgy sem fogom bírni rali nélkül. Ezért találtuk ki, hogy megnézünk három IRC-futamot Hering Gyula Hondájával. Ez ugyan kisebb autó, mint a jelenlegi WRC-m, de az IRC-szereplés elég nagy motivációt ad. A Honda is kihívás lesz, mert még soha sem versenyeztem elsőkerékhajtású autóval.

- A Civic szerintem aszfalton jó igazán, ezért csak ilyen versenyen szeretnénk rajthoz állni. Jó lenne olyan futamot találni, ahova a következő évben is visszamehetünk, mert akkor már lesz tapasztalatunk. Mindenképpen kétéves IRC-programban gondolkozunk.

- Az IRC-futamokon továbbra is Zsiros Gábor fog navigálni. Én pedig a magyar bajnokságban segítem majd Gabika versenyzését, mert a tervek szerint jövőre vezetni szeretne. Emellett a Ralisport Bizottság munkáját is szeretném segíteni.

A csapat együttműködő partnerei:
AXIÁL KFT, HÓD-MEZŐGAZDA ZRT, VALKON KFT, MAGTÁR KFT, STROMBOLY EVENT KFT, IKR NYRT, KAMARÁS-DUNA KFT, Sygnus Kft, Hochbau Group, Gép és Daru Kft, SL Group,Agro-Transit 2000 Bt, PDA Futár, Rutin Acélívű kapcsolat, Gépszer, IKR Bábolna, CPH, [UTF-8?]Hâ??ITB, IS International, Exclusive Change