Idén újra Budapest Rallye

Október 18.
A tavalyi szünet után idén ismét megrendezésre kerül a Budapest Rallye, amely ezúttal az MNASZ által regisztrált, országos meghívásos amatőr rally versenyként került kiírásra. A Budapest Autósport Egyesület mindenképpen a hagyomány megtartására törekszik, így a 2006-os jubileumi verseny után ezúttal már 21. alkalommal kerül megrendezésre a futam.

Akár a pécsi OB előtt egy remek tesztnek is beillő versenyen a részvétel mindenki számára nyitott, nem szükséges autóversenyzői licenc ahhoz, hogy egy versenyző rajthoz állhasson a Budapest Rallye-n.

Október 25-én szombaton az adminisztratív és technikai átvétel zajlik majd délelőtt a Lurdy Házban, majd ezt követően kerül sor a pályabejárásra és a prológra. Vasárnap a verseny központja átköltözik a Budapesttől 50 kilométerre található Úri község környékére, ugyanis a verseny vasárnap az Úri és Gomba közötti 6 kilométeres gyorsaságin zajlik majd. A lezárt szakaszon öt alkalommal halad át a mezőny, és az etap is ez az útvonal lesz. A versenyiroda és a díjkiosztó a Farkasdi Csárdában lesz.

A versenyen maximum 80 autó vehet részt, nevezni a helyszínen is lehet.

A Budapest Rallye-val párhuzamosan, október 25-én, szombaton kerül megrendezésre a II. Budapest ÖKO-Rallye, amelyen csak az alternatív meghajtású autók vehetnek részt.