Balassagyarmat helyett Fehérvíz

Október 15.
Korda Erik 2005 óta készül a visszatérésre, idén végre megadatik neki, és újra rajthoz állhat a német bajnokság záró futamán, az ADMV Lausitz-Rallyen. Mindez persze idén sem ment egyszerűen.

Erik csapatának azon 2003-as Subaru Impreza WRC-jével áll rajthoz a németországi Weißwasser-ben (Fehérvíz) rajtoló Lausitz Rallyn, mellyel Borsi Gergő pályafutása legjobb eredményét érte el a hétvégi Nyirád Rallyn. Erik mellett a jobb 1-ben ezúttal is azt Penderik Lászlót találjuk, aki a magyar bajnokságban ifjabb Érdi Tibornak diktálja az itinert.

Korda Erik: - Legutóbb egy elmaradt rali versenyt pótoltuk a román terepralival, most fordult a kocka, és ralival pótoljuk az elmaradt terepezést. Hétfőn jelentették be, hogy elmarad a magyar bajnokság záró futama, mivel rákészültem a versenyzésre, gyorsan körülnéztem mik a lehetőségek a környéken. Nem kellett sokáig keresgetnem, tudtam nagyon jól, hogy most rendezik egyik kedvenc versenyemet, a németországi Lausitz Rallyt, dolgunkat viszont nehezítette, hogy rég lejárt a nevezési zárlat. Ennek ellenére felvettük a kapcsolatot a szervezőkkel, akik bíztattak, hogy küldjük el nevezésünket. Kedden jött a telefon, hogy elfogadták jelentkezésünket, mehetünk!

- Sok időnk nincs a felkészülésre, szerdán reggel már útnak is indulunk Drezda felé, bejárni a pályákat csütörtök és péntek délelőtt lesz lehetőségünk, közben csütörtök délután a hivatalos teszten veszünk részt. A versenyen azzal az autóval indulunk mellyel Borsi Gergőék abszolút ötödik helyen végeztek a Nyirád Rallyn.

- A Lausitz Rallyn évről-évre nagyon komoly mezőny gyűlik össze és ez idén sem lesz másként! Annak idején itt indult a norvég tinisztár, Mads Ostberg pályafutása is, az idei mezőny az Euro Rally Challenge-nek köszönhetően Hollandiából kap erősítést. A Wevers Sport három 2006-os Ford Focus WRC-t állít csatasorba, a sokszoros német bajnok, Matthias Kahle egy 911-es Porschéval rajtol, de lesznek svédek, norvégok, dánok éppúgy mint csehek, szlovákok, lengyelek vagy éppen görögök! Eszünkbe sem jut, hogy bármilyen eredménybeli elvárást támasszunk magunkkal szemben, a lényeg hogy a lehető legjobban érezzük magunkat.

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Vegyépszer Zrt, Hídépítő Zrt, Bomba!, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRt, GT Gumi 2004 Kft, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, World-Gate Kft., Mercur Rent a Car Kft, MEXX, Motul, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Variocommerce Kft., Metropolisz 2000 Kft., Tatár Pékség Kft., Probart Kft., G-Roby Kft.