Az eltűnt vadászlétra története

Október 14.
Sajnos ez nem a mi évünk, az idei harmadik 0-s versenyünk volt a Nyirád Rallye.

A prológunk a vaksötéthez képest nem sikerült rosszul, figyelembe véve a minimális tesztet a murva rallye előtt, így is a Korda Team legjobb párosaként zártuk a pénteket.

Szombat reggel jókora köd fogadott minket az első két gyorsaságin, amivel még a pályafutásom alatt nem találkoztam, ehhez képest az 5. helyen zártuk az első kört. A soron következő két erdei gyorsaságin Vigándpetenden és a Hegyesdi pályán húzós tempóval és a csapattárs kiesésével a 3. helyre zárkóztunk fel. A nap utolsó gyorsaságiját elrontottam (lefulladt a Subaru WRC), ami miatt 0,2 mp-el a 4. helyre csúsztunk.

Az eltűnt vadászlétra története:
A pályabejárás alkalmával egy hosszú jobbos beszűkülős elektromos kerítéses kanyart egy 2 méter magas tömör telepített falétrával választottunk két felé, a kanyar után 100 méterünk lett volna lassítani egy jobb ívű kanyarra, aminek a szöge nagyobb volt mint derékszög. A rendezőség ezt a telepített fa létrát előzetes egyeztetés nélkül kivette a pálya mellől. Ebbe az ominózus kanyarba mi pontosan 162 km/h-val haladtunk a komputer szerint. A szombati második gyorsaságin navigátorom Penderik László az itiner szerint mondta is, hogy mehet a létránál szűkül és csönd... csak nem jött a létra...
és ez a támpont elvétele elég volt ahhoz, hogy a navigátoromat megtévessze, mire észbekapott velem együtt sajnos későm jött az info, hogy fogjam a 100 métert. Lecsúsztunk az útról és sajnos már a saját erejéből nem jött ki a Subaru WRC az árokból.

A vezető pályabíró sem tudott a létra elvételéről, aki a pályát átvette és felelt érte. Este felhívott minket és elnézést kért, hogy valóban elkerült ez a számunkra fontos támpont, miszerint közel volt a pályához.

A 4.helyről voltunk kénytelenek feladni a versenyt, amit nagyon sajnálunk, hiszen az autó tökéletes volt, amit köszönünk a Korda Team-nek és a támogatóinknak a bizalmát. Mi is élveztük a versenyt navigátorommal, felszabadultan tudtunk versenyezni, csak az a létra...