Kőváry nyerni akar!

Október 9.
Miután az előző futamon igazán versenyképesek voltak, a Kőváry Barna-Szentiványi Szabolcs páros a Nyirád-ralira magasra helyezi a lécet, győzni szeretnének.

Október 10-12. között rendezik meg a Generali Nyirád Rallye-t, ahová a Kőváry Barna-Szentiványi Szabolcs duó komoly reményekkel érkezik. Az Ózd-ralin komoly fejlődést mutatva csupán fél másodperccel maradtak el a kategória bajnokától, így nem meglepő, hogy bizakodóak a mostani futammal kapcsolatosan is.

"Gőzerővel készülünk a nyirádi futamra, ahol újra murván versenyzünk majd. Miután én szombat reggel érkeztem haza külföldről kicsit megcsúsztunk a tréninggel, de a jó szervezésnek és a fedélzeti kamerának köszönhetően nem érkezünk felkészületlenül a versenyre. A pályák egymáshoz viszonyított közelsége miatt sikerült mindegyiken mennünk, míg otthon lefekvés előtt, könyvolvasás helyett a rögzített felvételeket nézegetem"- mesélt a felkészülésről Kőváry Barna.

Tavaly csak aszfaltos versenyen vetették be a Clio R3-ast, a Nyirád-ralin sem indultak, ezért csak a tréningen szembesült a páros vele, hogy milyen pályák is várnak rájuk. "Azt hittem, hogy lőtér jellegű lesz, de ott csak egy szakaszt teljesítünk, a többi a Szombathely-ralira emlékeztet. Szűk utakon, erdőben hajtunk, eléggé csúszik is, tehát nem egyszerű a történet. Hibázásra nem nagyon van lehetőség, mert vagy szakadék, vagy fa van az út szélén" - vázolta a helyzetet a pilóta.

Éppen emiatt is, komoly teszten vesznek részt a versenyzők. Ezúttal ugyanis két Renault Clio R3-massal érkezik a csapat. Mindkét autó indul a futamon, a másikat egy raliújonc, Mészáros László vezeti majd. A tesztre kétféle alapbeállítással érkeznek az autók. Mindkettőt vezethetik, így gyorsabban és több beállítási lehetőséget lehet kipróbálni.

"A két autó nem okoz gondot a szervizben, hiszen sajnálatunkra Janzer Gyuri ezúttal nem áll rajthoz, így mi leszünk a mezőnyben az első páros elsőkerék-hajtásos kocsival, a másik autónk viszont utolsóként indul az A7-ben, a két autó között lesz 15 perc"- mondta Barna.

Köszönhetően a támogatók pozitív hozzáállásának, további fejlesztésekkel készülhet a csapat a Nyirád-ralira, széles és keskeny gumik egyaránt rendelkezésükre állnak. Ugyanakkor azon is elgondolkodnak, érdemes lenne-e slickkel is próbálkozni, miután a ralikrosszosok azzal mennek a nyirádi pályán.

Persze nem véletlen ez a nagy készülődés, a Kőváry Barna - Szentiványi Szabolcs páros esélyes a murva bajnokság megnyerésére a kategóriájukban illetve a teljes évad értékelésében az ezüstre hajtanak.

"Megpróbálunk nem csúszkálni, nem színezni, hanem hozni ugyanazt a stílust, mint az Ózd-ralin: sietni, sietni, menni előre mert szeretnénk ezt a versenyt elsőként zárni. Nem titkolt szándékunk, hogy az A7-es kategóriában megnyerjük a futamot" - vázolja fel az elképzeléseit Barna.