Megújulva

Október 9.
Ismét murvás pályákra készítette fel három Subaru Impreza WRC-jét a Korda Racing, a szezon utolsó laza talajú versenyére szinte kicserélődtek a csapat autói.

Bár az Ózd Rallyn még semmilyen intő jel nem árulkodott arról, hogy valami ne lenne rendbe Herczig Norbi autójának erőforrásával, a verseny utáni kompresszió mérést követően derült ki, hogy a motorból elillant az erő. Szerencsére volt elég idő a felújításra, így Norbiék Nyirádon új motorral vághatnak neki a pályáknak. A megújulás nem kerülte el a csapat másik két autóját sem, Érdi Tibi új váltót kapott, és mindhárom autóba új fejlesztésű hátsó differenciálmű lett beépítve.

A három Subaru WRC mellett a Generali Nyirád Rallyn is részt vesz a Korda Racing ifjúsági tagozata, a H csoportos Király Gábor a murva kupára, a Korda Racing Junior Team-et a másodosztályban képviselő Schweizer-Répás kettős pedig az F csoport bajnoki címére hajt.

Korda Erik: - Ózd után most egy verseny erejéig visszatérünk a murvás pályákra, így mindhárom autónkat át kellett építeni aszfaltról murvára. Az ilyenkor szokásos teendők mellett az autók komoly újításokat is kaptak, mindhárom Subaruba új fejlesztésű hátsó differenciálmű került. Norbiék autójában kényszerűségből motort kellett cserélnünk, mivel már félidőben eltűnt belőle az erő. Tibiéknél a váltó belsejében cseréltünk ki mindent és neki is beépítettük az elérhető legújabb murva gátlókat. Az új fejlesztéséket a fiúk még a versenyt megelőzően kipróbálhatják, csütörtökön mindhárom autónkkal megejtjük a már szokásosnak tekinthető közös tesztet. Bizakodva várom a Nyirád Rally rajtját, hiszen az itteni pályák nemcsak autóinknak, de pilótáinknak is kifejezetten fekszenek.

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Vegyépszer Zrt, Hídépítő Zrt, Bomba!, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRt, GT Gumi 2004 Kft, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, World-Gate Kft., Mercur Rent a Car Kft, MEXX, Motul, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Variocommerce Kft., Metropolisz 2000 Kft., Tatár Pékség Kft., Probart Kft., G-Roby Kft.