Murvára murva

Október 7.
A veszprémi murva után újból rajthoz áll Magyar Miklós N-es Subarujával a Hell Racing Team színeiben. Miki a BF Goodrich rally-n elért nyolcadik helyezése után minden porcikájával és autójának alkatrészével azon lesz, hogy javítson helyezésein, és a lehető legjobb eredménnyel gurulhasson át a céldobogón újdonsült navigátorával a jobbján.

Magyar Miklós: Lázasan készülődünk a hétvégi futamra. Kíváncsian várom, hogy a két hónapos szünetem után mennyire sikerül ismét visszatalálnom a rally pályákra. Az autóval kapcsolatban nincsenek nagy aggodalmaim, hiszen az év során versenyről versenyre egyre jobb az összhang közöttünk. Teljesen megbízom a Subarumban, mely az N-csoportban színfoltot jelenthet, ugyanis a Mitsubishik mellett csupán ketten-hárman leszünk, akik ezzel a csillagos márkával merészelnek majd a rajthoz állni.

Nem toporgunk egy helyben, próbálunk minél újabb és újabb dolgokat bevetni a jobb eredmények elérésének érdekében. Nyirádon a versenyünk egyben teszt is lesz, hiszen új gumikat kapott az autóm, illetve a mellettem lévő ülésben is új ember fogja az itinert olvasni nekem, Szőke Tamás személyében. Nem félek az új dolgoktól, de azért hajt a kíváncsiság, milyen helyen fogunk így hármasban először végezni.

A versenyen, véleményem szerint, nagyon jó pályákon gyűjthetjük majd be versenykilométereinket. Koncentrációra 100%-ban szükségünk lesz, hiszen az út mellett erdők, árkok, mély gödrök találhatóak. Egy kis hiba is akár végzetes lehet, mely a verseny feladására kényszeríthet minket - így célunk elsősorban a célbaérés, és emellett próbáljuk majd a legjobb időt megszerezni a teljesítményünkhöz képest.

Szőke Tamás: Kisgyermekhez hasonlóan egy jó nagy adag izgatottság van bennem, hiszen nemcsak egy új autóban versenyezhetek, hanem új pilótával is. A rallyt idén kezdtem el aktívan űzni, így óriási lehetőségnek tartom, hogy öt Mitsubishiben töltött verseny után most lehetőségem nyílik megismerni a másik sikeres japán márkát belülről, a Subarut. Nem ültem még benne, mely plusz lelkesedést ad számomra a hétvégi versenyhez.

A pályafelírás érzésem szerint a vártnál is sokkal jobban sikerült. Nagy különbségek akadtak az előző és jelenlegi itineremben, hiszen Miki teljesen másabbat kér, akár eddig számomra nem használt információkat is. Ezzel együtt belekerültem rendesen a mélyvízbe, nagy kihívás elé nézek, amit szeretnék magamhoz képest a legjobban megoldani. Nem esek kétségbe, örömmel veszem az újabb akadályokat, főleg ebben a technikai sportban. A bajnokesélyes páros, Spici és Miki is rengeteg tanáccsal látott el, és az ő hatásukra most megpróbálom ez alkalommal lazábban venni, így az izgalmat sem kell már legyőznöm, hanem teljes mértékben a feladatomra összpontosíthatok. A nevezési listára tekintve egy erős mezőny sorakozik fel előttünk, szinte mindenki ott lesz Nyirádon, aki számít. A pályákra már nagyon kíváncsi leszek, hogy versenytempóban mennyire teljesíthetők. Számolom a perceket már, mikor indulhatunk el, hiszen alig várom, hogy végre fiatal pilótámmal nekivághassunk a murvák világának.