Bettega kétkerekes címre tör

Október 5.
A Honda versenyzője, Alessandro Bettega az előző, sanremoi futamon elért első helyezése után 3 ponttal átvette a vezetést csoportjában, a Fiatos Marco Cavigioli előtt.

A svájci Rallye du Valais versenyen még rajthoz fog állni, ám az évad utolsó megmérettetésén már nem tud ott lenni Kínában - így az utolsó előtti futamon kell mindent kihoznia magából, pluszban Fortunát a maga pártjára állítani az ellenfelekkel szemben.

"Ha reálisan nézem a dolgokat, nagy eséllyel pályázunk a bajnoki címre. Egy olyan verseny van most soron, melynek talajtípusa fekszik a Hondának. Mi mindent ki fogunk hozni magunkból, az isőből és a kocsiból, de valljuk be őszintén, nemcsak rajtunk múlik” - tette hozzá Bettega.

A tavalyi svájci versenyen Luca Betti jóvoltából az összetett ötödik helyére érkezett meg egy Honda Civic Type R R3-as.

"Mivel még mindig nyílt a bajnokság, nagy harcra számítok az élen” - mondta el Cavigioli, aki egy Fiat Punto Diesel volánja mögött próbálkozik Bettegával szemben. "Márcsak a Diesel típus miatt is akadnak eltérések közöttünk. A bizalom még nem teljesen alakult ki az autó és közöttem, így az elkövetkezendő időkben ezen lesz a hangsúly...”.

Basso zsinórban másodszor
Sanremo ötvenedszer
Dani Sola jövője

Lara