Itthon Toyota, külföldön S1600

Október 4.
A Maricsek-Kovács Racing Developments neve már ismerős lehet a hazai, rallye-t szerető közönség előtt. Míg a hazai bajnokságban a Toyota Celicák láthatóak, addig külföldön két Suzuki Ignis S1600-as felkészítésében, szervizelésében vesznek részt. Megbízható, maximálisan felkészített autókkal biztosítva a párosok elégedettségét, és a versenyeken nyújtott jó teljesítményt.

Bár új csapatként jelentek meg nemrégiben a rallyesportban - már itthon is kiemelkedő eredményt értek el, hiszen a rallye2-ben a Mucsina-Csoór páros két versenyen is megszerezte az F csoport abszolút első helyezését. A Toyoták mellett két Suzuki Ignis S1600-as versenyautó felkészítésével is foglalkozik a csapat, melyek szintén kiemelkedő eredményeket érnek el a külföldi bajnokságokban. Az egyik Suzuki Ignis-szel Baracskai Zsolték versenyeznek, míg a másik autóval Pénzes Zsolték. Az immár két éves együttműködés során nem csupán az MKRD csapata elégedett maximálisan - hiszen 100 %-os teljesítményt nyújtottak - de a versenyzőpárosok is, mivel ez idő alatt egyszer sem álltak ki műszaki hiba miatt az autók.

Baracskai Zsolték a 2008-as évben eddig négy versenyen vettek részt a szlovák bajnokságban, ahol jelenleg vezetik a S1600-as kategóriát, ám a bajnoki cím majd csupán a Kassa Rallye-n fog eldőlni. Legutóbbi versenyük a 39. AquaCity Rally Tatry - Poprad volt, ahol 15 gyorsasági szakasz teljesítését követően az abszolút 10. helyen, ill. a S1600-as kategória második helyén zárták a versenyt.

Baracskai Zsolt: "A verseny első 5 gyorsasági szakasza után az A/6 kategória harmadik helyén álltunk, majd a 6. gyorsasági szakaszon átvettük a második helyet. A 10. gyorsasági szakaszt követően újból visszacsúsztunk egy hellyel, de szerencsére az utolsó két gyorson sikerült olyan időt autóznunk, hogy végül a kategóriában a második helyen végeztünk. Ez az abszolút értékelésben a 10. helyet jelentette számunkra. Még egy futam van hátra a bajnokságból, az októberben megrendezésre kerülő Kassa Rallye.”

A csapat másik Suzuki Igins-es pilótája: Pénzes Zsolt, akit szintén külföldi futamon láthatott idén a közönség. Egy futamon vettek részt Horvátországban, egy futamon pedig a csehországi Barum Rally-n.

Pénzes Zsolt: "Úgy döntöttünk, hogy 2008-ban kizárólag kedvtelésből állunk rajthoz, csupán a saját szórakoztatásunkra, hogy jól érezzük magunkat. Külföldi futamokra esett a választásunk, és idén még egy horvátországi verseny van tervben.”

Bár az MKRD új csapatként jelent meg a hazai autósportban, a cégvezetők tapasztalatának köszönhetően mégis komoly múlttal rendelkeznek. Maricsek Miklós mind versenyzőként, mind csapatvezetőként helytállt már ebben a sportágban. Versenyzői pályafutását 1995-ben kezdte egy Ladával. Az első osztályban versenyzett egészen 2002-ig. Majd csapatvezetőként dolgozott a Budai Teamnél és a Master Cars csapatánál.

Kovács Krisztián több éves navigátor múltja után, 2003-tól a Suzuki Sport Europe-nál első számú szerelőként és műhelyvezetőként vette ki a részét a csapat WRC-s sikereiből. Az ott eltöltött négy év alatt 20 világbajnoki futamon vettek részt. Az általuk felkészített és üzemeltetett autóval Urmo Aava három év alatt egy 3. és két 2. helyet szerzett a Junior Világbajnokságon.

Kovács Krisztián: ”Büszkék vagyunk rá hogy az autóinkkal versenyző párosok többnyire sikerrel zárják a futamokat. A rallyesportban megszerzett tapasztalatunk garancia arra, hogy versenyzőink minden alkalommal, precízen felkészített autókkal állhatnak rajthoz. Fontos számunkra, hogy elégedettek legyenek az általunk nyújtott szolgáltatásokkal, teljesítményünkkel. Úgy gondolom, hogy bár kezdő csapat vagyunk, már most sikeresnek mondhatjuk magunkat.”