Ez egy nagyon értékes második hely!

Augusztus 31.
A Planet Turán Motorsport versenyzőpárosa: Turán Frigyes és Benics Kálmán az Ózd ralin egy komoly csata után a dobogó második fokára állhatott...

Turán Frigyes- Benics Kálmán: "A vasárnapi gyorsaságikra nagyon sokat gyorsultunk. A keleméri szakaszon Spitzmüllerék gyorsabbak voltak, négy másodpercet kaptunk tőlük, ami várható volt, hiszen ezeken az utakon tesztelnek és élvezhették a hazai pálya előnyeit. Kirádot is egy-egyre nyertük, és a többi szakaszon is tizedeken belül voltunk. Véleményem szerint, így nem lehet okunk rosszkedvre, a tegnapi gumiválasztásunk miatt összeszedett hátrányunkat nem tudtuk ugyan ledolgozni, de hát mindketten fantasztikus iramot diktáltunk. Ez egy nagyon értékes második hely az év végi bajnokságot tekintve. Az első kör egyik gyorsaságiján elírták az időnket -Kálmi mindenhol mérni szokott-, majdnem 15 másodperccel mértek rosszabb időt. Aztán kiderült, hogy nemcsak nekünk, hanem az egész mezőnynek, de ez az egymáshoz viszonyított eredményt nem változtatta. Tizenöt gyorsasági után fél perc volt a különbség, ami nem egy rossz eredmény.

Végül másodikak lettünk, ami akár jól is jöhet, hiszen a következő murvás futamon, az rajtol az élről, aki vezeti a bajnokságot, és ez egy murvás versenyen nem rossz. Persze jobban szerettünk volna nyerni, de a szombati gumiválasztásunknak köszönhetően nem volt rá túl sok esélyünk. Talán, ha kisebb különbséggel kezdjük a napot, akkor lehet, hogy egy picit rá tudtunk volna tenni. Megpróbáltunk minden tőlünk telhetőt azért, hogy gyorsabbak legyünk, mint Spici, ami valahol sikerült is.

Az autó tökéletes volt, végre úgy autózunk, hogy tudtuk a Peugeot nem fog minket cserben hagyni, amiért a csapatnak mindig külön köszönettel tartozunk.

Summázva a hétvégét csak elégedettek lehetünk, hiszen technikai hiba nélkül végeztünk, és az idők is egyre biztatóbbak. Szinte azonos pontokkal vágunk neki az utolsó két futamnak, ami optimistává tesz minket, jó harc várható!”