Itt legalább nem elõször...

Augusztus 27.
Újabb aszfaltos versenyre készül a Mucsina Tamás-Csoór J. Tibor páros. Ezúttal a hétvégén megrendezésre kerülő III. Hell Energy Drink Ózd Rally-n állnak rajthoz. Félig-meddig ismerős, ámde igen komoly pályákon zajlik majd a soron következő rallye2-es verseny, mely ezúttal egy pénteki „bevezető” prológgal kezdődik az ózdi stadionban.

A hazai bajnokság első osztályának ezzel a versennyel zárul a nyári szabadsága, a rallye2 mezőnyének viszont ez az időszak sem telt pihenéssel, hiszen augusztus 9-10-én zajlott a legutóbbi futamuk, ami az MKRD csapatának rövidre sikerült ugyan, ám most újra aszfaltos versenyen próbálnak szerencsét. A rallye2 bajnokság 5. futama Ózdon és környékén zajlik majd, összesen 3 gyorsasági szakaszon 3 körrel, melyet a pénteki prológ előz meg.

A bajnokság jelenlegi állása szerint továbbra is az F csoport második helyén szerepel a Mucsina-Csoór páros, mindössze 7 ponttal lemaradva Schweizer Dánielék mögött, az F/3 géposztályban pedig mindössze 1 ponttal követik Gombásékat és az Audit.

Az autó felkészítése jelenleg is folyik - a múltkori műszaki hibát kiküszöbölve - új kuplunggal, erősebb autóval vágnak majd neki a hétvégének, melyet szerdán egy hosszabb teszt előz még meg. Hétvégén már teljesítették a pályabejárás első felét, melyet majd a versenyt megelőző szombati napon folytatnak.

Mucsina Tamás: "Eddig a Toyotával szinte mindig ismeretlen pályákon versenyeztünk. Ez lesz most az első olyan, ahol már idén sem először megyünk majd, hiszen tavasszal indultunk egy Hondával az ózdi túraversenyen. A pályabejárás előtt azt hittem, hogy így legalább lesz némi helyismeretem, de az itiner felírása után be kellett látnom, hogy nagy előnynek nem nevezhető, hogy mentünk már ezeken a pályákon. Némiképp a pálya is másként szerepel a programban, van teljesen új szakasza, és a „régi” szakaszok is igencsak megváltoztak. A királdi körgyorsot például a tavaszi állapothoz képest teljesen benőtte a növényzet, hosszabb is a gyorsasági mint az RTE versenyen volt. Ezeken túl még, ehhez az autóhoz egészen más itinert kellett írnunk, mint legutóbb itt a Hondához.”

A rallye2 mezőnyének pénteken fél 4-kor kezdődik a prológ, mely csökkenő rajtszám szerinti sorrendben zajlik, majd szombaton még lehetőségük lesz folytatni a pályabejárást. Vasárnap a rallye1 és historic mezőnye után teljesítik ők a 3 gyorsasági szakaszt (háromszor): Kelemér-Putnok, Királd-Ózd, Ózd-Sáta.

Csoór J. Tibor: "Én azért örülök neki, hogy nem egy teljesen ismeretlen pályán kell újra versenyeznünk. Ezek az ózdi gyorsasági szakaszok nagyon jók, nagyon komolyak. A nézőknek vasárnapra mindenképpen a királdi körgyorsaságit tudom ajánlani. Eddig minden versenyen igen látványosra sikerült az a visszafordító, ami Borsodbóta felől közelíthető meg, ráadásul biztonságos helyről nézhető a verseny. A prológ pedig a miskolci futamokhoz hasonlóan 400 méteres salakpályán 3 kör teljesítése lesz az ózdi stadionban. Reméljük ezúttal nem szakadó esőben, felázott pályán, mint legutóbb az RTE futamon.”

Program:
Augusztus 29. (péntek) Rallye2
15:30 Prológ, körverseny (Ózd, stadion)

Augusztus 31. (vasárnap) Rallye2
GY/1 Kelemér – Putnok/1 9:18
GY/2 Királd – Ózd/1 9:51
GY/3 Ózd – Sáta/1 10:14
GY/4 Kelemér – Putnok/2 13:02
GY/5 Királd – Ózd/2 13:35
GY/6 Ózd – Sáta/2 13:58
GY/7 Kelemér – Putnok/3 16:46
GY/8 Királd – Ózd/3 17:19
GY/9 Ózd – Sáta/3 17:42

Szervizpark: Ózd-stadion kb. 11:50-től – kb. 19:00-ig

Céldobogó, díjkiosztó (Interspar Ózd): 18:46

Együttműködő partnereink:
Horváth Rudolf Intertransport Kft., ELGAS Kft., Grepton Informatikai Zrt., SAXOO, Aranycipó Kft., PLASMA DESIGN, HEA PLUS Építőipari Kft., MS MESTER Kft., FIRE BOX Biztonságtechnikai Szolgáltató Kft., VÉPÉ-19. Bt., Tomi-Gumi Bt.,VHT-Emeléstechnika Kft., IGOL, Dreher Italdiszkont, Mátra Motorsport, sportre.com