Liox második győzelme

Augusztus 25.
Közép-Európa egyik legnagyobbnak titulált rallyja is befejeződött. A Peugeot Belgium színében Freddy Loix második győzelmét szerezte meg a Zlín környékén megrendezett Barum Rallyn. Ezzel a helyezéssel a belga a ponttáblázat összetett harmadik helyére kapaszkodhatott fel. „Kénytelen voltam az IRC hatodik futamán is pontot szerezni, különben az összetettben beleszólásom sem lehetett volna, és ez a győzelem pontosan jókor jött” - mondta Loix. "A hátralévő futamokon a dobogós helyeket tűztem ki célul, így az év végén is lehet keresnivalóm az első három helyezett között”.

Második helyen csapattársa, Nicolas Vouilloz végzett, aki ezzel a helyezéssel 12 ponttal vezeti az IRC sorozatot. A péntek esti, városi gyorsaságit még Vouilloz zárta az élen, akit Loix üldözött, mindössze 1,8 másodperccel. Az előbb említett pilótától érdeklődtünk: "Nem igazán az én versenyem ez a Barum. Technikai problémák sora üldözött, de mindent megtettünk a csapattal azért, hogy ezt a második helyet megtarthassuk.”

A dobogó legalsó fokára is szintén egy 207-es furakodott fel, a lengyel Peugeot színeiben, a francia Bryan Bouffier-nek köszönhetően - a szombat esti 1 perces büntetése ellenére. Rajta kívül a két élen haladót még Luca Rosetti próbálta üldözni, azonban a szombati, utolsó gyorson begyűjtött defekt miatt a tervek meghiúsultak, 3 percet vesztett.

A helyiek egyik nagy kedvence, Pavel Valousek a BFGoodrich Drivers’ Team 207-esét a negyedik helyre hozta be. Egészen a kockás zászlóig küzdött a fiatal cseh Renato Travagliával... A nézők nem sokáig szoríthattak a másik csehnek, Roman Krestának, hiszen a szombati első gyorson kiesett a 207-essel. Jan Kopecky viszont végig autókázott, látványosan, hangosan, ahogy egy nullás autóval illik.

Az Abarth csapat autói, Giandomenico Basso és Anton Alen vezetésével, szombaton váltógondok miatt búcsúztak. A Super Rally szabályainak köszönhetően Basso vasárnap rajthoz állhatott, viszont Alen váltója a vasárnapi napot sem hagyta teljesíteni.

A Volkswagen autója egészen a 11. gyorsig viszonylag jól szerepelt, ahol egy híd korlátjával találkozott Bernd Casier.

Kétkerekesek között egy hazai versenyző szerepelt sikeresen, Fiat Punto S1600-osával.

Magyarjaink közül az ifj. Tóth János és Tagai Róbert páros eredménye sikerült a legjobbra, hiszen 207-esükkel az összetett 6. helyét szerezhették meg. Bútor Róberték az utolsó két gyorsaságit az A/6 élén zárták, de a céldobogón 20.-nak gurulhattak át - összetettben, míg csoportjukban harmadiknak.

A bajnok visszatér
Rekord nevezés a Super2000-eseknél
Kresta és a 207-es

Lara