Két gyorson is a leggyorsabbak voltak

Augusztus 23.
Hat gyorsaságival zárult a Barum Rally az utolsó, vasárnapi napon, amelyből kettőt megnyert a kategóriájában a Bútor-Tóth kettős. Igaz, ez csak a verseny végén volt, de Robiék addig is tartották a pozíciójukat a harmadik helyen. Az éjjel leesett eső szerencsére nem hagyott nyomot a pályákon, amelyeken ezúttal is gyorsan és óvatosan kellett haladni. Az első kör végén a szervizben Robi azért kicsit elégedetlen volt.

"Egy picikét elégedetlen vagyok, mert ezen a három gyorsaságin abszolút nem úgy mentünk, ahogy én gondoltam. Vagy nem úgy volt felírva az itiner, vagy én nem tudtam eléggé koncentrálni, mert olyan volt, mintha teljesen ismeretlen pályákon mennénk. Nem éreztem azt a magabiztosságot, amit tegnapi gyorsaságtokon, és ez egy kicsit megzavart, kizökkentett a ritmusomból. Remélem, hogy a második körre ez visszaáll, és kicsit tudunk gyorsulni is. Nem szeretnénk viszont rizikót vállalni, mindenképpen célba kell érnünk!

Aztán a páros a végére nagyot autózott: az utolsó három gyorsaságiból kettőt megnyert, és így magabiztosan szerezte meg a kategória harmadik, és az abszolút huszadik helyet. Mindkettő remek teljesítmény, főleg úgy, hogy a szuper 1600-os mezőnyben a helyi versenyzők előzték meg csak őket.

"Talán itt a verseny végére rázódtam bele igazából, nem is azért, mert az utolsó két gyorson első időt tudtunk menni szuper 1600-ban, hanem tényleg ezen a két szakaszon éreztem magam a legjobban az autóban. Sokkal jobban fel tudtam dolgozni az Imi által mondott információkat, valamiért lejött rólam egy teher, és könnyebben tudtam menni, ezért az idők is jobbak lettek, és jobban élveztünk a verseny végét!"

A csapat a célt teljes mértékben teljesítette, ugyanis sikerült dobogós helyet elérniük a kategóriában és karcmentesen végigversenyzni az egyik legrangosabb IRC futamon. A továbbiakról azonban még nem született döntés, de elképzelhető, hogy a Bútor-Tóth kettős az októberi svájci versenyen is rajthoz áll!