Dobogós esély

Augusztus 23.
Az eddigi hírekben tévesen azt írtuk, hogy a Szalay-Bunoczi páros az első helyen áll a magyar bajnokságban. Időközben kideült, hogy az a lista, amit - mint magyar eredménylista - a szervezők folyamatosan frissítenek az interneten, nem teljesen fedi a valóságot, hiszen a Baja Kupában is részt vevő, magyar licences versenyzők eredménye szintén beleszámítanak az OB állásába. Így a Szalay Dakar Team párosa összetettben jelenleg a harmadik helyen tartózkodik 04:23:04 idővel. Ez 00:05:53 hátrányt jelent az első helyen tanyázó Zapletal mögött az eddig megtett 342,99 km-es szelektív táv után.

A második nap nem volt éppen sétagalopp az Opel Antarra RR legénysége számára, Szalay Balázs a következőképpen foglalta össze az eseményeket: "Három szakaszban értékelném a mai versenyt. Az első két szelektíven rendkívül jó időt mentünk annak ellenére, hogy még frissnek volt mondható a kapcsolatunk az autóval. A 3. és 4. szakaszon azonban már technikai gondok hátráltattak bennünket, nevezetesen az, hogy a hátsó fékünk beragadt, aminek eredményeképp le is égett a fék. Meg kellett állnunk eloltani, amivel négy percet veszítettünk az időnkből. Ezután kissé szokatlanul motorféket használtunk, és hosszabb féktávval közlekedtünk tovább. A napi utolsó két szakaszon ismét nagyon jó időt futottunk és az autóval is már minden rendben volt. A verseny egyébként nagyon tetszik, szeretem ezeket a szakaszokat és a nagy szél miatt szerencsére a por is gyorsan elszáll előttünk."

Holnap már csak egy szakasz vár a magyar OB résztvevőire, számukra a reggeli órákban véget ér a 2008-as Hungarian Baja. Sajnos az idő egyre romlik, a meteorológusok nagyon borúlátóak.

Magyar OB eredmények:
1. Zapletal 04:17:11, 2. Palik 04:1749, 3. Szalay 04:23:04...
Baja Kupa eredmények:
1. Al-Attiyah 03:54:52, 2. Novitskiy 04:06:28, 3. Gadasin 04:07:06...