Karnyújtásnyira a céltól

Augusztus 23.
Sikeresen teljesítette a Hungarian Baja leghosszabb, szombati versenynapját Korda Erik és Tóth György.

A Korda Racing versenyzőpárosának szombati napjára egy defekt nyomta rá a bélyegét a fiúk azonban elégedetten zárták a napot, hiszen teljesítették a kitűzött célt, különösebb gond nélkül érkeztek a szombat esti célba. A Nissan bal hátsó kerekén nem messze a nap harmadik szelektív szakaszának rajtától lyukadt ki az abroncs, a páros így jobbnak látta ha félreállnak, és kereket cserélnek. A szerelésért öt perccel és a magyar bajnoki mezőny második helyével fizettek Erikék.

Remekül teljesített a quadosok mezőnyében Linninger Patrik, a prológon előjött hibáknak köszönhetően szombaton a mezőny hátsó régiójából kellett megkezdenie a felzárkózást, mindez azonban cseppet sem szegte a Korda Racing Quad Team pilótájának kedvét, Patrik a nap végére a legjobb magyar quadosként a harmadik helyig kapaszkodott fel a nemzetközi mezőnyben és kevesebb mint fél perc választja el az ezüstéremtől.

Korda Erik: - Az idei legkeményebb napunkon vagyunk túl! Élveztük a versenyzést és nagyon értékes tapasztalatokra tettünk szert. A legfontosabb, hogy minél több versenykilométert tegyünk meg, ezért a mai napra az autóra maximálisan vigyázva egy nagyon biztonságos tempót választottunk. Sajnos a harmadik szelektíven így is becsúszott egy defekt és mivel a hosszabbik pálya elején történt, Gyurival jobbnak láttuk, ha ott helyben kicseréljük. A szerelés öt percünkbe került, ez idő alatt pedig többen is bejöttek elénk, a nap második felében minden szakaszon utolértünk valakit, ilyenkor még egy picit vissza kellett venni a tempóból.

- Az autó egész nap szépen muzsikált, gond nélkül tűrte a lőtéri pályák megpróbáltatásait, és attól eltekintve, hogy a motort most egy picit gyengének érzem, nagyon tetszik, jól érzem magam benne. Holnap már csak egyetlen szakasz vár ránk és bár az eredményünkön már nem igazán tudunk változtatni, szeretnénk egy kicsit tempósabban átgurulni rajta.

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Vegyépszer Zrt, Hídépítő Zrt, Bomba!, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRt, GT Gumi 2004 Kft, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Wold-Gate Kft., Mercur Rent a Car Kft, MEXX, Motul, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Variocommerce Kft., G-Roby Kft.