Egyre kisebb a különbség

Augusztus 23.
Már a harmadik helyen áll a Bútor-Tóth kettős a kategóriájában, és mindössze 1 perc választja el az első helyezett Bérestől. A páros nehéz napon van túl a Barum Rally szombati napján, de bizakodó és egyre bátrabb a rendkívül rossz minőségi pályákon.

Robiék az első négy gyorsaságin még óvatosan autóztak. "Picit felemásra sikerült az első kör, az elején óvatosan kezdtünk, aztán megpróbáltunk gyorsulni, ismerkedtem a pályákkal, az autóval, a gumikkal, de összességében a harmadik helyen állunk a szuper 1600-ban, ami nem túl rossz. Sajnos ezt az utolsó 28 kilométert a két első gumink nem bírta ki, a 18. kilométertől borzalmasan csúszkáltunk. Az első kettőn azért sikerült normális időt menni. Kezdésnek jó volt, nem volt kalandunk, biztonságosan és precízen mentünk. Lehetne még gyorsulni, ezt próbáljuk majd még elkövetni." - nyilatkozta Bútor Robi a szerviz előtt.

A második kör szakaszain viszont sokkal gyorsabban és látványosabban autóztak, mint a vetélytársaik. "Nézőként sokkal kellemesebb volt itt lenni, mivel akkor olyan helyeken álltunk, ami nagyon hasonlított a magyar pályákra. Az autóban ülve viszont már nehezebbek, gyorsabbak és veszélyesebbek a pályák. Ezt végig szem előtt tartottam, és jelen pillanatban karcmentes az autó és kalandunk sem volt, úgyhogy biztos lehet még gyorsabban menni! A belga kaland után szeretnék célba érni, szeretnék kilométereket gyűjteni, és mindenképpen szeretnék még gyorsulni!"

A páros a szombati nap végén a harmadik helyen áll a kategóriában, egyre közelebb az első helyhez. "Jelenleg a harmadik helyen állunk a kategóriában, ami nem rossz eredmény annak tükrében, hogy a helyiek vannak előttünk. Nem vagyok elkeseredve, csak nagyon fáradt vagyok, de holnap megpróbálunk még jobban gyorsulni, még jobban elhinni a felírt itinert és remélem, hogy egy kicsit közelebb tudunk menni hozzájuk!"