Duval helyettesíti Gallit Új-Zélandon

Augusztus 19.
A Stobart hivatalosan is bejelentette, hogy a Repco Új-Zéland Rallyn Francois Duval helyettesíti a Németországban sajnálatos balesetet szenvedett Gigi Gallit a csapat elsőszámú autójában. Duval pontszerző társa Új-Zélandon Matthew Wilson lesz.

Általában a csapat csak a versenyzőpáros egyik felén módosíthat a benevezetthez képest, de a Stobart csapatvezetése kérvényt küldött a nemzetközi szövetségnek, tegyenek most kivételt, hogy Duvalnak Új-Zélandon ne kelljen olasz itinert írni. Amennyiben az FIA erre áldását adja, akkor Patrick Pivato is követheti Duvalt Új-Zélandra.

Bár Galli helyettesként szóba került a tavalyi év végén visszavonult Marcus Grönholm is, és hát ott van az egyébként is csapattag Henning Solberg, csakhogy a norvég pilóta erre a versenyre átigazolt a Munchis-hoz, az időközben visszavonult Luis Perez Companc helyére. A csapat végül Duvalt találta a leglogikusabb választásnak, egyrészt Németországban dobogóra állhatott, másrészt a szezon további két aszfaltfutamán szintén a Stobart autójával száll harcba, Új-Zélandon így legalább lesz ideje barátkozni a Ford Focus RS WRC07-tel.

A Stobart VK M-Sport Ford csapatfőnöke, Malcolm Wilson eképp magyarázza döntését: "Nagyon örülünk, hogy Francois visszatér a Stobart csapathoz Új-Zélandon. Remek munkát végzett Németországban a múlt hétvégén és már bejelentette, hogy Korzikán és Spanyolországban is rajthoz áll, így remek lehetőség kínálkozik, hogy további értékes tapasztalatokra tegyen szert az autóban.”

Fri