Német Rally 2. nap: Loeb, Sordo, Duval

Augusztus 16.
Németországban kettős Citroen győzelem van készülőben, magabiztos előnnyel Loeb és Sordo az első két helyről vághat neki a befejező nap pályáinak.


Sebastien Loeb

A szombati nap utolsó szakaszáig kellett várnunk arra, hogy Sebastien Loeb végre kiengedjen kezei közül egy szakaszgyőzelmet, Loeb zsinórban 13 abszolút időt autózva már csapattársa, Dani Sordo előtt is közel egy egyperces előnnyel vezeti a versenyt.


Dani Sordo

A spanyol már a szombati nyitószakaszon felzárkózott csapattársa mögé a második helyte, ezt követően pedig kezdett meglépni két Fordos üldözője, Mikkor Hirvonen és Francois Duval elől. Sordo a nap utolsó pályáján abszolút időt is autózott, a nap végére pedig egy perc fölé tornázta előnyét.


Francois Duval

A várva várt Duval henger ezen a napon is elmaradt, a belga pilóta a rali második napján sem volt képes megszorongatni a Citroeneseket, magában már arról is lemondott, hogy a verseny végén dobogóra állhat, a sors azonban közbeszólt. A nap zárószakaszán Mikko Hirvonen beszedett egy defektet, így Duval ha csak 4 másodperccel is, de megelőzte Hirvonent, a harmadik helyen fejezve be ezzel a szombati napot. Jari-Matti Latvala nem fogja a szívébe zárni Brinkenfelder-i pályát, néhány méterre a rali kilencedik gyorsaságijának céljától, Latvala leesett az útról, és bár a versenyt tudta folytatni, stabil ötödik helyét a kilencedikre volt kénytelen lecserélni.

A két Subarus így egy helyet előrelépve az ötödik-hatodik helyen érkezett a szombat esti célba, Henning Solberg is egy helyet javítva a hetedikként finiselt, a még pontszerző nyolcadik helyre az észt Urmo Aava csapott le.


Sebastien Ogier

A juniorok mezőnyénél továbbra is Citroenek állnak az élen annyi változással, hogy a pénteki napot az első helyen záró Martin Prokopot egy elektronikai hiba a pálya szélére sodorta, az élre így a franciák reménysége, Sebastien Ogier csapott le. A második helyről Aaron Burkart várhatja a zárónapot, a dobogó harmadik foka pedig Alessendro Bettegának jutott.

Fri