Rekord nevezés a Super2000-eseknél

Augusztus 16.
Az IRC bajnokság az idei hatodik fordulójához közeledik, mely Csehországban kerül megrendezésre, a 38. Barum Rally keretében. Zlínben 22 Super 2000-es autó nevezését könyvelték el.

A nevezők között megtalálható Enrique Garcia Ojeda is, aki a spanyol Peugeot színeiben rajtolhat el, egy 207-es S2000-es autót irányítva. Mind az öt IRC gyári csapat autója megtalálható lesz a versenyen a tervek szerint, beleértve a Volkswagen S2000-est is, ami Bernd Casier kezei között bizonyíthat majd.

A Super 2000-es autókra vonatkozó szabályokat a FIA két éve hozta nyilvánosságra, többek között a költségek csökkentése és az egyenlő versenyfeltételek érdekében. Ehhez a kezdeményezéshez egyre több autógyár csatlakozott, és vágott bele ilyen autók tervezésébe és megvalósításába.

A legfiatalabb autónak ebben a kategóriában a Skoda Fabia S2000-es számít, amit a Barum rally nézői előfutóként már szemügyre vehetnek, Jan Kopecky-vel a volánnál. A futam rajtceremóniája és superspecial szakasza augusztus 22-én, pénteken kerül megrendezésre - melyet követően, a szombati és vasárnapi napokon aszfaltos pályák sora várja az indulókat.

Összesen 125 pilóta nevezett Európa 12 országából, és közülük 11 nevező rendelkezik FIA B prioritással.

Kresta és a 207-es
A Barumon debütál a Skoda S2000-ese
Alen és az Abarth 500

Lara