Kresta és a 207-es

Augusztus 15.
Vajon hogyan fog kinézni Roman Kresta és Petr Gross autója a 2008-as zlíni futamon? – vetődik fel a kérdés nap mint nap a fanok gondolataiban. A Tescoma Rally Team mindig is ügyelt a megjelenésre, és nem tudták le az autót egyszerű dekorációkkal. Két éve történt, hogy egy brit újságíró, Martin Holmes, szóvá tette Kresta Mitsubishi-ét: "A legszebb és leglátványosabb autó az övé, amit valaha is láttam”.

Kresta egy Peugeot 207 S2000-essel fog elrajtolni augusztus 22-én, azonban nem pártolt el teljesen hazája nagy márkájától, hiszen a kreatív külső megvalósítását a Skodásokra bízta.

Az embereket megosztja az új "dizájn”, van, aki pozitívan tekint a 207-esre, ám olyanok is akadnak, akiknek nem nyerte el tetszését az autó színvilága.

A Tescoma Rally Team egyébként titkon reménykedik az idei bajnokság megnyerésében. Pontszerzésben bízik a Barum rallyn, hiszen ez a futam nemcsak az IRC egyik állomása, hanem egyben Európa bajnokság, és a cseh országos rally bajnokság naptárában is bejegyzésre került. Kresta esélyes a bajnoki cím megnyerésére is, ám a nyilatkozata alapján még nem bízta el magát: "Nem szeretek találgatni, így a végén majd minden eldől. Az elmúlt két évben egyre nagyobb ellenfelek jöttek képbe, ugyanúgy a Tescoma-nak, mint nekem. Ha a nevezési listára tekintek, akkor két embert tartok esélyesnek a győzelemre.” - mondta el Roman.

Roman a Charouz Racing System Mitsubishi Lancer EVO IX-esével teljesítette az eddigi futamokat. Pontosan hat rajthozállásból négy versenyt megnyert, így nagy eséllyel pályázhat a 2008-as cseh bajnoki címre. "Az IRC-ben a S2000-es autók képviselik a top kategóriát, és a Barum Rallyra egy majdnem hasonló 207-es autót kaptam, mint amilyennel Podkopná Lhota-nal is láthattak a nézők” - nyilatkozta a háromszoros Barum rally győztese.

Kresta a legnagyobb hazai rallys eseménynek tartja ezt a versenyt, melyen a hibátlan célbaérést tervezi. "Bízom abban, hogy szerencsénk lesz. Régóta készülünk erre az eseményre” - tette hozzá Roman, aki a tavalyi futamon sokat vesztett egy defekt miatt, amit a sluąovice-i gyorson szedett össze, ám ennek ellenére az előkelő negyedik helyet szerezte meg.

"Ez egy igazi ünnepe a motorsportnak, és az egész csapat reméli, hogy a lehető legjobb pozícióban végzünk. A célunk, ahogy az elmúlt években is, a győzelem lesz. Nagyra értékeljük a BPA sport marketing segítőkészségét, akik Romant támogatják, és köszönettel tartozunk a Charouz Racing Systemnek, akik a Mitsubishi Lancer Evo IX-est mindig tökéletesen készítették fel. ”mondta Petr Chytka, a Tescoma menedzsere.

Roman a futam szervízparkjaiban a hétszeres magyar bajnok ifjabb Tóth Jánossal közösen veri fel sátrát, hiszen mindkét versenyzőt a budakeszi szákhelyű Tagai Racing Technology látja el autóval.

A Barumon debütál a Skoda S2000-ese
Alen és az Abarth 500
Vouilloz idei első győzelme

Lara