Wilson tesztet ajánl Raikkönennek

Augusztus 12.
Malcolm Wilson komolyan vette Kimi Raikkönen kijelentését, miszerint a finn szívesen folytatná pályafutását a Rali VB-n, felajánlott hát egy Focus WRC tesztet az F1-es világbajnokának. Loeb szívesen látná a jégembert.

A Ferrari csapat finn világbajnoka, Kimi Raikkönen már többször is megszellőztette, hogy Formula 1-es pályafutása befejeztével szívesen próbálna szerencsét hazája nemzeti sportjában, a raliban is. Kimi már-már arra is kitért, hogy akár az idei szezon végén kiszállna a száguldó cirkusz küzdelmeiből, amin kapva-kapott a finnek brit pártfogoltja, Malcolm Wilson is.

"Felajánlottam neki egy tesztet, nem tart sokból, van autónk is, pályánk is.” - mondta Wilson. "Számomra nagy öröm, hogy több F1-es pilóta szeretne rali autót kipróbálni. Tudom, hogy azonos feltételek mellett néhányan szívesebben vezetnének rali autót, mint F1-es kocsit, de sajnos még nem vagyunk abban a helyzetben, hogy mindez valóra váljon.”

A négyszeres világbajnok Sebastien Loeb mindenesetre örülne neki, ha F1-es sztárokkal is összemérhetné erejét. ”Örülnék Raikkönen érkezésének, a sportnak ugyanis jót tenne, ha ilyen nagy nevek érkeznének a raliba. Persze egy pályaversenyzőnek nem könnyű a váltás, mi itinerből megyünk javarészt murvás utakon, de tehetséggel és némi gyakorlattal hamar belejönnének.”

Nem Raikkönen az első F1-es sztár aki a rali felé kacsingat, elég csak honfitársára a kétszeres világbajnok Mika Hakkinenre gondolni, aki pályafutása befejeztével rajthoz állt az Artic Rallyn egy gyári Mitsubishi WRC-vel. De a jelenlegi mezőnyben sem ő az egyedüli aki errefelé kacsingat, az sem titok, hogy a lengyel Robert Kubica szíve is inkább a Rali VB felé húz.

De bármennyire is kedves Wilson felajánlása, Raikkönen aligha fogadhatja el azt, számára a Fiat érdekeinek kell elsődlegesen megfelelni. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen ott a Grande Punto S2000-es változata, sőt a legfrissebb hírek szerint 2010-re megérkezik az olaszok első WRC-je is!

Fri