Doky az ACO-val aszfalton és vizen

Július 11.
Az ACO Magyarország versenyzője, Dr. Tóth István, - Doky - a rallye szakágban a 15. Szemerey Transport Miskolc Rallye-n kezdte meg 2008-as versenyszezonját, valamint több kisebb amatőr és RTE versenyfutamon is részt vett a jó öreg Skoda Feliciával. Ráadásul egy alkalommal még a Balaton hullámain is kipróbálta magát az ACO színeiben egy vitorlásversenyen.

Az ACO Magyarország töretlen támogatását élvezve az idén új navigátorral vágott neki a kiválasztott rallye futamoknak. Az új navigátor komoly mérföldkő lehet Doky versenyzői pályafutásában. Az idei évben ugyanis egy igazi profi, több WRC navigátorülését is megjárt igazi komoly bajnok diktálja az itinert a jobboldalról Somogyi Pál személyében. Az sem kizárt, hogy Doky profi navigátorválasztása egyben első lépésként egy sejtelmes kis utalás is lehet egy komolyabb versenytechnika és egy igazán komoly kihívást nyújtó megmérettetés felé vezető úton, hiszen nemrég megemlítette, hogy ötven éves koráig egyszer még szívesen venne szülinapi ajándékként egy versenyt, amit WRC-vel teljesíthet, aminek természetesen az imádott Skoda márkájúnak kellene lennie.

Addig is a technika még marad a régi. A jól bevált A5-ös Skoda Felicia eddig idén is biztosan célba vitte versenyzőinket a futamok során.

Most a jelenlegi legtradicionálisabb hazai autósport rendezvény a Mátrai Autós Hegyiverseny következik Parádsasváron ahol előkerül a garázsból az ezüst színű, Dokyt már egy bajnoki címhez is hozzásegítő A csoportos Skoda Felicia pályaautó. A mindig varázslatos hangulatú versenyfutamon melyet tavaly óta az ACO Magyarország is támogat Dokynak az előzetes nevezések szerint egy osztrák ellenféllel is meg kell küzdenie majd. A küzdelemhez a sok éves tapasztalat és rutin mellett nyilvánvalóan plusz erőt ad majd az ACO Magyarország helyszínen rendezett partnertalálkozójának a vendégei felől érkező szurkolói bíztatás is.