ORB és Rallye2 sikerek Veszprémben

Július 9.
A veszprémi BF GOODRICH Rallye első napja remekül sikerült a csapat ORB-s párosa számára. Rónavölgyi Endre és Dr. Torma Zsuzsa a géposztály harmadik helyéről várhatták a második versenynapot melyre egy kellemetlen defekt miatt csúsztak vissza a szombati nap végén. Vasárnapra is tartogatott számukra kalandot a verseny. A géposztályban több ellenfél kiesését látva, próbálták beosztani az autót, hogy az kitartson a céldobogóig, hiszen előttük és mögöttük az első és a harmadik helyen elég komoly távolságban voltak még az ellenfelek. Az első körben okozott némi riadalmat számukra, hogy az egyik gyorsasági szakasz után nem akart beindulni a Clio, de szerencsére aztán némi tologatás után beugrott a motor és folytatni tudták a küzdelmet. Egyenletes tempóban autóztak a célig ahol megérdemelten fürödhettek a csapattagok által locsolt pezsgőben az abszolút értékelés 34. és az N3 géposztály ezüstérmes helyén.! Első Master Cars-os és első közös versenyükön remekül teljesített a jegyespár akik ezek szerint nem csak a hétköznapi életben, hanem ebben a nehéz sportban is nagyon egy hullámhosszon vannak!

A Rallye2-ben három párosunk vágott neki a futamnak a vasárnapi napon. Gergely Balázs és Zavicsa Zsolt Cliojának a sebességváltójából, sajnos az első kör után elfojt a váltóolaj így kiállni kényszerültek a versenyből.

Szerencsére Stróbl Balázs és Szilassy Arnold minden különösebb gond nélkül autóztak sokáig az A7 géposztály 1. és az N, A csoport abszolút értékelésének 4-5. helyén. A Clio is jól bírta a megpróbáltatásokat, csak a verseny végére gyengült el az autó motorja. Aztán a második körben sajnos az egyik időellenőrző állomásra két perccel hamarabb hajtottak be amiért két perces időbüntetést kaptak. Ez több helyet vetette hátra őket az abszolút értékelésben és ezzel az A7-ben is [UTF-8?]â??csakâ?? az ezüstérmes helyezést tudták megcsípni. Ennek ellenére természetesen nekik is járt a céldobogón a pezsgőfürdő, hiszen ezt a hibát leszámítva nagyszerűen helyt álltak ezen a nehéz versenyen.

Sajnos a csapat másik újonc párosa és titkos reménysége a hazai pályán induló Benis Ferenc és Brigovácz Dóra számára nagyon hamar véget ért a verseny. Az első gyorsasági szakaszon lecsúsztak az útról és kiszakadt a Clio lengőkarja ezért fel kellett adniuk a küzdelmet.