Rajt-cél győzelem

Július 8.
A szezon legnehezebb versenyén újabb győzelmet szerzett a Berg Autósport Egyesület kettőse, Janzer György és Kerekes Dani. A Renault Clio R3-as az első szakasztól végig vezetve nagy fölénnyel nyerte az A/7-es kategóriát.

Janzer György: "Idén eltérő taktikával vágtunk neki a szezon legnehezebb versenyének, hiszen másik fajta gumival indultunk, amit még nem használtam azelőtt soha. Ez elvileg kevésbé volt defektveszélyes, ami azért a verseny végére kiderült, igaz is. Rögtön az első szakasz elején elment minden áram a kocsiból, ekkor átkapcsoltam a safety programra és hasonlóan Egerhez le tudtunk jönni a pályáról. Nem fejtettük meg ezt a problémát akkor sem és most sem, de legalább utána nem csinálta többet. Miután azonban még így is nagy fölénnyel nyertük az első szakaszt, láttuk, hogy nem kell sietnünk a továbbiakban sem. Ehhez az is hozzá tartozott, hogy nagyon kevesen indultak az A/7-es kategóriában, igazán egyetlen ellenfelünk maradt a második pálya végére. Másnap a 2.-3. gyorsra visszatettük a jól bevált régi guminkat, és látszott hogy az sokkal jobb és gyorsabb, de a lényeg az volt, hogy megúsztuk mindkét napot defekt nélkül, és ezzel úgy értékelem, hogy bejött a taktika. A verseny végére 4 és fél perces előnnyel nyertünk, ami elég megnyugtató, és jelenleg komolynak mondható, 20 pontos előnnyel vezetjük a kategóriát. A nyári szünetben szeretnénk kicsit fejleszteni a kocsin. Az új kora óta meglévő váltógondokra állítólag múlt hét óta van megoldás a Renault Sport-nál, így ezt szeretnénk mindenképpen megoldani. A fék változatlanul egy gyenge utcai autó minőségét mutatja, így azzal szeretnénk foglalkozni, hogy az aszfaltokra kiderüljön mi a gond, és ott is versenyképesek legyünk.”

Köszönet támogatóinknak: Euro Mobil Kft., Shell Hungary ZRT., 3M Hungária Kft., www.gumibolt.hu, Bahuba Kft. Nonstop gumiszerviz,