Szörnyű volt

Július 7.
Megpróbáltatások sora várt Czél Péterre és Szőke Tamásra a BF Goodrich-Veszprém Ralin. A Hell Racing Team versenyzői már az első gyorsaságin defektet kaptak, amivel egyperces hátránnyal indultak. A körgyorsaságin egy körrel kevesebbet mentek, ami miatt öt perc büntetést kaptak. A vasárnapi szakaszokat így csak tesztelésre és tapasztalatszerzésre használták, ami meglepően hasznosnak bizonyult és az N csoportban harmadik, negyedik időket is autóztak. A futamot végül az N csoport tizedik helyén zárták.

Czél Péter: - Hát megküzdöttünk ezzel a versennyel, de legalább a csapattársaink nagyon jól teljesítettek. Tisztaszívemből gratulálok Spicinek (Spitzmüller Csaba) és (Kazár) Mikinek a győzelemhez. Balogh Jani és Németh Laci előtt pedig meghajlok. Ez volt az idén a második versenyük és egy nagyon-nagyon komoly N-es mezőnyben nyertek. Ha valaki, hát én tudom, hogy ez mekkora teljesítmény. A mi szereplésünkre sok szót nem érdemes vesztegetni. Mindjárt az első gyorsaságin defektet kaptunk, ami rányomta a bélyegét az egész versenyünkre. Ráadásul a gumi elszakította a hajtásunk egyik vezetékét, így az első körben az sem működött rendesen. Az, hogy (Szőke) Tamás hibázott, és egy körrel kevesebbet mentünk a körgyorsaságin, szerintem benne van a raliban. Ez csapatsport, én éppúgy hibázhatok mint ő. A rali sajnos néha ilyen kegyetlen is tud lenni, de meg kell tanulni ilyen helyzetekből is gyorsan felállni. Másnap már csak tapasztalatot akartunk szerezni. Sok mindent kipróbáltunk az autón, próbáltam más technikával vezetni, és sikerült harmadik, negyedik időt autóznunk. Sok tapasztalattal lettünk gazdagabbak, és megint tanultam valamit a raliról.

Szőke Tamás: - Szörnyű volt. A poklok poklát jártam meg. Tapasztalatszerzésre nagyon jó volt, de rengeteget hibáztam. Első körgyorsaságin egy körrel kevesebbet mentünk. Nem írtam fel a pályát annyiszor, amennyiszer megyünk rajta, hanem mindig visszalapoztam. Most már tudom, hogy ha három kör van, akkor háromszor kell leírni ugyanazt az itinerbe. Tudtam, hogy nagyon kemény verseny a Veszprém Rali, és hogy itt sokkal nagyobb a felelősségem, mint bármelyik másik versenyen. Ezért is érintett nagyon rosszul a hibám. Sokan próbáltak segíteni a csapatból, Spici és Miki is vigasztaltak. Miki még a versenyautóból is felhívott. Nagyon jól esett, hogy az egész Hell Racing Team így mellettem állt. (Czél) Peti igazi úriember és sportemberként viselkedett. Biztosan beletelik még pár napomba, hogy megemésszem a dolgot, de ebből is látszik, hogy van még mit tanulnom és még komolyabban kell készülnöm a versenyekre. Gratulálok Spicinek, Mikinek, Balogh Janinak és Németh Lacinak a győzelmükhöz. Óriási dolog, hogy egy ilyen nehéz versenyt meg tudtak nyerni.