Kemény nap volt

Július 5.
A Korda Racing mindhárom Subaru Impreza WRC-je teljesítette a BF Goodrich Veszprém Rally első versenynapját.

A három Subarus párosból a Herczig Norbert és Csökő Zoltán alkotta duó várhatja a legelőkelőbb helyről a vasárnapi folytatást, Norbiék egy problémamentes napot követően az abszolút harmadik helyről vághatnak neki a vasárnapi szakaszoknak.

Eseménydúsra sikerült ifjabb Érdi Tibor és Penderik László első közös versenynapja. A Korda Racing 99-es autójával száguldó páros egy abszolút ötödik idővel nyitotta a versenyt, de néhány apróbb műszaki hiba és egy defekt miatt az összetettben a 13. helyre csúsztak vissza a nap végére.

Borsi Gergő és Baranyai László nem fogja a szívébe zárni a szombati nap hat gyorsasági szakaszát, a 2003-as Imprezával autózó páros kalandos napot maga mögött hagyva az abszolút 18. helyről várja a folytatást.

Korda Erik: - Nem volt egy könnyű nap a mai, de igazából komoly problémákkal nem kellett szembenéznünk. Norbiék autója egész nap szépen muzsikált, a srácoknak csak egy sebességérzékelő szenzort kellett cserélni az autón, ennek és Norbi remek teljesítményének köszönhetően a harmadik helyen érkeztek ma célba. Gergőéknek kalandosra sikerült a mai napjuk, volt egy túlcsúszásuk és megizzadtak a Márkói dagonyában is, ehhez társul, hogy a váltóból a nap végére eltűnt a második sebességi fokozat, a napot így csak az abszolút 18. helyen fejezték be. Tibiéknél fogy talán egy picit jobban az autó, eltört az egyik vízbefecskendező, volt egy defektjük, a nap végén pedig a kormány-szervó hibásodott meg a nap végére picit visszacsúsztak.

- Azt hiszem Tibi és Gergő holnap sokat javíthat ma elért helyezésükön, Norbiék harmadik helye pedig szerintem nem forog veszélybe, de mivel a verseny fele még hátravan, ők sem ülhetnek babérjaikon. Izgalmas zárónapra számítok!

A Korda Racing együttműködő partnerei:
Metrober Kft, Vegyépszer Zrt, Hídépítő Zrt, Bomba!, SIÓ-ECKES Kft, Bioextra Kft, Corax Bioner ZRt, GT Gumi 2004 Kft, Kristály Kft, Fittness Trade Kft, Mercur Rent a Car Kft, MEXX, Motul, Alabárdos Étterem, Rouge Café, Study Kft, Colonell Kft, G.S. Consulting Kft, Daten Kontor Kft, Variocommerce Kft., G-Roby Centrum Kft.