Végre újra a célban!

Július 3.
A magyar Historic bajnokságban a Miskolci futam után nagyon hosszú szünet következett, és nem szerettünk volna verseny nélkül tölteni ezt az időszakot. Gáll Csabiék ajánlására választottuk az Európa-bajnoki Ypres rallyn való indulást.

A pályabejáráson megpróbáltunk a lehető legjobban koncentrálni a felírásra és a pálya memorizálására. Volt egy 43km-es gyorsasági szakasz is, aminek csak a felírása több, mint másfél óráig tartott. Egy pályán maximum 3 alkalommal lehetett végigmenni, de a verseny végén kiderült, hogy remek munkát végeztünk, mert az itinerben szinte nem volt semmi hiba, tökéletesre sikerült a felírás.

A pályák nagyon jó minőségű, szűk aszfalt utak voltak, szántóföldek között és kis valvakban. Nagyon megnehezítette a pontos tájékozódást a rengeteg elágazás, Mike kérésére még külön mutatni is, nem csak mondani kellett az irányt, nehogy véletlenül is rossz irányba akarjon fordulni. A 43km-es gyorsasági szakaszon volt legalább 30 elágazás. Nagyon tempós, enyhe kanyarokkal teli szakaszok, ahol sokszor egy bukkanó után rögtön egy derékszögű, vagy akár annál erősebb, visszafordító kanyar következett. A sok egyforma téglaház között pedig szinte semmi támpontot nem találtunk, honnan vegyünk féktávot, és csak az utolsó pillanatban látszott, hogy hova is kell majd befordulnunk. Az utak, mivel a mezőgazdasági gépek használják, nagyon porosak, csúszósak voltak, nagyon oda kellett figyelnünk a féktávokon.

A verseny a gépátvétel napján, késő este kezdődött, mi majdnem 21:00 órakor gurultunk le a rajtdobogóról. Innen két éjszakai szakasz következett, amiken gond nélkül végig tudtunk menni.

Második nap még 8 szakasz várt ránk, köztük a két hosszú gyorsasági szakasz is. Az első 43km-es közepétől kicsit kezdett melegedni az autó, de reméltük, hogy nincs nagy probléma, volt nálunk víz és utána minden szakasz végén utána töltöttünk. Ezen kívül az autó hibátlanul működött, jól sikerült a futómű beállítás is, úgy érezzük, hogy az autó is és mi is, most voltunk a legjobb formánkban. A versenyen indult még egy ugyanilyen Fulvia, mint a miénk, egy finn páros, akik régóta, az összes EB futamon rajthoz állnak. Nagyon örültünk, mikor minden gyorsasági szakaszon jobb időt autóztunk, mint ők. Végül a kategória 4. helyén végeztünk.

A verseny egy nagyon jól szervezett, fesztivál hangulatú verseny volt, ahogy adódott egy kis probléma, például a szervizpark beosztásával, egy rendező 2 percen belül biciklivel megjelent és azonnal megoldotta a problémát.

A céldobogón a verseny rendezője gratulált minden célbaérkezőnek külön-külön, megköszönte a részvételt és megígértette velünk, hogy jövőre is ott leszünk. Rajtunk nem múlik, nagyon jól éreztük magunkat!

Köszönjük a segítséget az egész csapatnak, Gáll Csabiéknak, akik nagyon sokat segítettek tanácsaikkal és a támogatóinknak, a Wieland Kft-nek, A Granada Wellness-nek és a WF autószerviznek!