Most rajtunk a sor!

Július 1.
A Planet Turán Motorsport versenyzőpárosa: Turán Frigyes és Benics Kálmán továbbra is a bajnoki pontverseny éléről várja a negyedik futam rajtját...

Turán Frigyes-Benics Kálmán: "Nyugodtan mondhatom, hogy egy könnyebb tréningen vagyunk túl, hiszen a szombati szakaszok szinte méterre megegyeznek a tavalyi gyorsaságikkal. Így szokásunktól eltérően most a régi itinert használjuk, egy-két dolgot kellett csak módosítani, illetve az egyik gyorsnak egy kicsit az elejét. A pályák minősége jelentősen nem változott, az elmúlt évekhez hasonlóan nagyon nagy kihívás lesz a technikának. Alapvetően egy jó tréninget zártunk, tetszenek a vasvári szakaszok is, főleg a királyszentistváni nagyon látványos. Igencsak szeretem ezeket a nagy tempójú, dobálós, technikás pályákat, amiket a rendező általában kialakít. Úgy gondolom, hogy nagyon jól fogunk itt menni, és pozitív érzésekkel vágunk neki a megmérettetésnek. Reményeink szerint a Peugeot-val sokkal jobb eredményt produkálnunk, mint 2007-ben, hiszen akkor az ötödik gyorsaságin az abszolút harmadik helyről búcsúztunk.

A holnapi nap, számunkra a tesztelésről szól, egy 45 kilométeres szakasz áll rendelkezésünkre, amin a roppant jó szombathelyi beállításokat szeretnénk finomítani. Mindenképpen egy magasabb beállítású autóval megyünk, mint az előző futamon. Ennyi kilométer pont elegendő lehet arra, hogy a legmegfelelőbb beállítást találjuk meg.

Újra az 1-es rajtszámmal indulunk, ami számunkra megtiszteltetés, szeretnénk ehhez méltó eredményt elérni. Érdekes, és engem is meglepett, hogy pályafutásom elejétől fogva, jó eredményeket tudok elérni a murvás pályákon, így bízom benne, hogy ez most sem lesz másként. A szombathelyi futamon némi műszaki problémánk akadt, ami szerencsére nem volt jelentős, de sajnos ez mindig benne van a pakliban. Az erőviszonyokat nézve: Benik Balázsnak nagyon nagy tapasztalata van a Forddal és a murvás pályákkal, Spici pedig már nyert itt, így most rajtunk a sor... Egy biztos: szoros csata várható!”