Giga rali!

Június 30.
Fantasztikus volt a verseny. Nem gondoltam, hogy egy ilyen nehéz ralit meg tudunk csinálni. A historic értékelésben az abszolút 12.-ek lettünk, kategóriánkban pedig harmadikok. Az Eb-értékelésben az abszolút negyedik helyet szereztük meg, mivel az Ypres Rali egyben belga bajnoki futam is volt, és akik csak oda neveztek, azokat nem értékelték az Eb-n.

Pénteken mi két gyorsaságival kezdtünk. Az elsőn az olajnyomás problémáink ellenére abszolút hatodik időt autóztunk. A második gyorsasági már sötétben zajlott, mi meg nem vittünk lámpát, így az első nap végén a 13. helyen álltunk.

Szombaton sokkal hosszabb és keményebb napunk volt. Az első kört egy kicsit eltaktikáztam, miután vizes gumikat raktam fel. Nagyon csúszott az autó, szörnyű volt, de azért amennyire tudtunk, siettünk.

A második körtől már jó gumikkal mentünk és folyamatosan jöttünk fel. Volt olyan kör, ahol négy gyorsaságit kellett teljesítenünk. Az nagyon kemény volt. Az utolsó körre elfogytak a fékbetéteink, és nagyon húztam magamra a kormányt minden egyes féktávon.

Borzasztóan élveztük a ralit. A szervizcsapatunknak sok dolga nem volt Büszkével (Az Opel Ascona), de Tajmel Tibi, Csendes Zsolti és Wéber Feri is nagyon jó hangulatot teremtettek.

Nagyon boldogok voltunk, hogy célba értünk és ilyen jó eredményt értünk el. A versenyt Marc Duez egy ötezer köbcentis, vadonatúj építésű Mercedes-szel nyerte, full vb-s háttérrel. Az, hogy ilyen ellenfelek mellett helyt tudtunk állni a mi kis műhelyünkben felkészített autóval, az annyira jó érzés, hogy nincs is rá szó, amivel leírhatnám.

A verseny pedig giga rali volt. Biztos, hogy ez életem legjobb eredménye, és az Ypres Rali volt életem legkeményebb versenye is. Még amikor elgumiztuk magunkat, és az autó össze-vissza csúszkált alattunk, akkor is nagyon élveztük a versenyt, a küzdelmet.

Nagyon nagy köszönet mindenkinek, aki hozzásegített minket Varga Lacival, hogy itt lehessünk, és mindenkinek, aki szurkolt nekünk.

Találkozunk otthon.

Gáll Csabi

Köszönjük, hogy az Ypres Ralin is velünk vannak támogatóink:
WATT22 Kft, IP Park Kft, Gyuszi-Gumi, Planumcomp Kft, Motorex Kft, Rally&Racing