Tovább bővül a csapat!

Június 26.
A rali és a terepralit követően újabb területre merészkedik a Korda Racing csapata, a MotoCross OB, EB és VB résztvevő Linninger Patrik quadjával a Korda Racing színeiben tér vissza a versenypályákra.

Hogyan kerültél a quad közelébe?

- Ötéves koromban, 1980-ban kezdtem versenyezni a MotoCross szakágban kétkerekű géppel, de 2003-ban megláttam itthon a quadot, és szerelem volt első látásra. Korábban már indultam néhány amatőr rali versenyen autóval és ez valahogy a kettőnek a keveréke. Autóként viselkedik, de motorként kell kezelni. Nagyon tetszik, folyamatosan új dolgokat mutat nekem.

Mekkora mozgástered van a quad tuningolásában? Nagy a különbség a széria és a versenyváltozat közt?

- A motorom egy speciális versenygép KTM szívvel, ami nagyon jól tuningolható. Ha ralira fordítanám, akkor ez egy A csoportos Quad. Egyáltalán nem hasonlítható egy üzletben vásárolt széria quadhoz. Egészen más a futóműve, a váza, a féke. Egy jó pilótával ez a motor verhetetlen.

Mennyiben változik meg az „életed” hogy mostantól a Korda Racing Quad Team színeiben folytatod tovább pályafutásod?

- A Korda Racinggel való együttműködés nem új keletű dolog. Erikkel gyerekkori barátok vagyunk, rengeteget motoroztunk, autóztunk együtt. Fantasztikus dolog, hogy nem tudok Eriktől olyat kérni, amiben ne tudna segíteni. Egy profi csapattal a hátam mögött sokkal könnyebb a versenyeken részt vennem, mert kevesebb feladat nyomja a vállam. Ráadásul nagyon jó a hangulat a csapatban, szeretem a szervizes srácokat, jól megértjük egymást.

Milyen célt tűztél ki magad elé az idei évre?

- Az idei egy csonka évnek számít a tavalyival együtt, mert egy térdsérülés hátráltatott a versenyzésben. Célom, hogy az év második felében minél több versenyen rajthoz tudjak állni, és teljes mértékben visszazökkenjek a helyes kerékvágásba. Itthon nem valószínű a részvételem cross szakágban, inkább csak a Cseh bajnokságban szeretnék versenyezni. De a tereprali futamokon mindenképpen ott akarok lenni a csapattal.

A tavalyi év végén, kipróbáltad Erik Subaru WRC-jét. Hogy tetszett és lehet bármilyen folytatása a dolognak? Kipróbálnád még magad a raliban?

- A WRC-s pályafutásom valószínű csak arra az egy alkalomra korlátozódott, ez egy baráti gesztus volt az Erik részéről, amit ezúton is nagyon köszönöm Neki. Fantasztikus élmény volt, de a cipész maradjon a kaptafánál.

A hétvégén debütálsz a csapat színeiben, milyen versenyre számítasz?

- A mostani verseny Horni Ujezdben lesz Csehországban. Ők mindig nagyon színvonalas rendezéssel örvendeztetik meg a versenyzőket, na meg a nagy létszámmal. Nagyon jó minőségű pályákat hoznak össze és nagy derbiket szoktak csapni. A tavalyi évben sikerült nyernem egy párszor, de most ennél szerényebbek a céljaim. Jó lenne az első 10-ben végezni, de ez nem csak rajtam múlik majd. Én megteszek minden tőlem telhetőt, meglátjuk mire lesz elég.