Balogh és az Evo IX-es

Június 10.
Az N csoport negyedik helyét szerezte meg Balogh János és Németh László a Szombathely Ralin. A Hell Racing Team versenyzői számára ez volt az idei első futam és most versenyeztek először Evo IX-es Mitsubishivel is. Mindkettő tartogatott izgalmakat a számukra.

Balogh János: - Elég küzdelmes verseny volt. Fél éve nem ültünk autóban, ráadásul ez volt az első versenyünk az Evo IX-essel, és mindennek a tetejében még elég extrém körülményeket is kaptunk. Ez utóbbi nem lett volna baj a tanulásunk szempontjából, de eléggé megnehezítette a feladatunkat az új autóval.

- Az első körben még nagyon kerestük a helyünket. A gumiválasztásunk nem volt a legsikeresebb. A második körre egy kicsit megnyitottuk a gumikat. Ettől egy kicsit felbátorodtam, de mindjárt az első gyorsaságin túlcsúsztunk. Aztán nekimentünk egy lassítónak is.

- Ekkor éreztem úgy, hogy valami nincs rendben az autóval, és hogy változtatnunk kell a beállításán. Ami tapasztalatot korábban az Evo VI-ossal szereztem, azt egyáltalán nem tudtam használni. A kilences sokkal érzékenyebb a beállításokra.

- Szép fokozatosan kezdtük a differenciálművet és a futóművet hangolni. Az utolsó kör már egészen jól sikerült, bár még egyáltalán nem tudtam belakni az autót. Veszprém Rali előtt mindenképpen tesztelnünk kell, mert az Evo IX-es titka a jó beállítás.

- Másnap pont csapattársunkkal, Czél Péterrel találkoztunk össze, és vívtunk egy kisebb házi versenyt. Ezt sikerült megnyernünk. Az N csoportban a negyedik helyen végeztünk, amivel elégedettek lehetünk.

- Az autó tökéletesen működött, nagyon sok segítséget kaptunk a szerelőktől és a teljes Pethő csapattól, akiktől az autó béreltük. Gondoltam, hogy jól választottunk velük, de még a várakozásainkat is felülmúlták.