Pethő szokásos lángcsóvái

Június 9.
Szerencsés tűzeset vetett véget Pethő István és Rubóczky Attila versenyének a Szombathely Ralin. Az AP Motorsport versenyautójának utastere a hatodik gyorsaságin gyulladt ki. Szerencsére a versenyzőknek nem esett bajuk és a tüzet is sikerült eloltaniuk egy kézi tűzoltó-készülék segítségével. A páros két évvel ezelőtt szintén egy tűzeset következtében adta fel a Szombathely Ralit.

Pethő István: - Először csak a füstszagot éreztük, de azt hittem, hogy az autó alján égetett meg valamit a kipufogócső. Aztán egyre erősebb lett a szag, jött a füst, és végül hatszáz méterrel a cél előtt már annyira fojtogató füst volt az autóban, hogy meg kellett állnunk.

- Bekapcsoltam a központi tűzoltót, de az csak a motorteret és az első üléseket oltja, nekünk meg az ülés mögött égett az autó. Kiabáltunk a sportbíróknak, hogy küldjék be a rescue autót, de mire 15 perc múlva oda ért, már sikerült eloltanunk a tüzet.

- Utólag derült ki, hogy az első körben elhagytuk a kipufogót, és mivel a szervizben nem volt idő a megjavítására, csak feldrótozták. Ez volt a baj, mert így pont a benzintartály környékére nyomta a meleg gázt. Annyira felforrósodott a fenéklemez, hogy a sisaktartónk lángra kapott.

- Nagy szerencsénk volt, mert a benzincső is elkezdett már olvadni, de még pont nem szivárgott a benzin. Ha az is belobban, akkor biztosan nem tudtuk volna megmenteni az autót.

- Mi kiestünk ugyan, de az N-es Mitsubishinkkel Balogh János célba ért és a negyedik helyet szerezte meg. Ez volt az autónk első versenye és nagyon jól vizsgázott, mert semmi probléma nem volt vele.

Rubóczky Attila: - Amikor reggel kimentünk a pályákra és megláttam a saras vizes utakat, akkor sok mindenre gondoltam, az árokjárástól a megforgáson át a kicsúszásig, de arra nem számítottam, hogy hátba támad egy lángcsóva.

- A8-ban a második helyen álltunk, abszolútban pedig kilencedikek voltunk. Így két mínusz verseny után elég rosszul állunk a bajnokságban. Hideg Krisztián 22 ponttal vezet előttünk, aminek a ledolgozásához kisebb csodára lenne szükség.

- Nem adjuk fel, Veszprémben mindenképpen ott leszünk, és a bajnoki esélyektől függetlenül szeretnénk nyerni.

A csapat együttműködő partnerei:
NAGOYA KFT, LAVINA SZERVÍZ KFT - MOBIL 1, VISEGRÁDI ÁSVÁNYVÍZ Kft. Bálint Sped, International Logistic Gateway Kft. Fülöp Transport, STIHL Jegenye Kft, Dafusz Kft, Car&Car Bt, NEOCONS Kft, SZOFA, AP Motorsport Kft, JRJ Bt. Autóvizsgáztatás Fót, PartnerCabel Kft, Alumatik Kft. Metrirep Kft, PERPETUUM MOBILE KFT, DUNA-DOM 2003 KFT, ABW Kft Vác, Crew Print, Shx-Gold Kft, H-Reklám Bt, Cola Trans Kft,