Összetettben továbbra is az élen!

Június 7.
A Planet Turán Motorsport versenyzőpárosa: Turán Frigyes és Benics Kálmán a harmadik helyen zárta a szombathelyi futamot…

Turán Frigyes - Benics Kálmán: " Továbbra is vezetjük a bajnokságot, és talán ez a legfontosabb érv, amellett hogy nem akartunk felesleges kockázatot vállalni, ma ismét három gyorsaságit nyertünk meg. Úgy gondolom, hogy nagyon jó a Peugeot murván. Igaz akadt némi technikai zűrünk: a tegnapi második körön ez pecsételte meg a sorsunkat. Hál’ Istennek utána komoly munkát végeztünk, végig jó gumikat választottunk, és fény derült az esti problémánkra is. Egy gátlónk ment tönkre, ettől kicsit megbolondult a hajtásunk, és emiatt kerültünk hátrányba. Tegnap egy kicsit el voltam szontyolodva, nem igazán tudtuk, hogy mi az autó baja, szerencsére kiküszöböltük a hibákat. A srácok kicserélték a gátlókat még este, és így megtalálták a probléma okát. A mai nap már a biztonságra törekedtünk, nem akartuk felvenni a versenyt Balázzsal. Ebben a mezőnyben úgy gondolom, ilyen hátrányokat nem lehet ledolgozni, jónak számít, ha két-három másodpercet tudunk egymásnak adni. Az már most látszik, hogy mi hárman egész évben nagyon szoros csatát vívunk, amiből most Spiciék jöttek ki a legjobban, de nagyon meg is érdemlik. 14 ponttal vezetjük a bajnokságot, ami nekünk a legfontosabb, és ha ilyen szorosan tudunk továbbra is versenyezni, egy-két futamnak még el kell telnie, hogy utolérjenek minket. Azt hiszem, nyugodtak lehetünk, mert amíg az autó jól működött, és nem volt technikai gondunk nagyon gyorsan autóztunk.

A reggeli gyorson valószínűleg 15 másodperccel elírták az időnket, amit még vizsgálnak, de ez igazából nem oszt, nem szoroz. A helyezésünkön nem változtat, a mi érzésünk lesz más... Kálmi nem szokta elmérni az időnket, és amint kiderült nem csak mi kerültünk ilyen helyzetbe. A hosszúperesztegi szakasz az esőnek köszönhetően kritikán alulivá vált, azt hiszem ott a rendezőknek el kellett volna gondolkozniuk, hogy egyáltalán megtartják-e, mert 20-25 centiméteres sárban mentünk, ami WRC-vel is nehéz feladatnak bizonyult. Alapvetően jó verseny volt, nagyon sokan szurkoltak nekünk, bátorítottak minket, próbáltunk gyorsan és látványosan menni. Az biztos, hogy Veszprémben nagyon gyorsak leszünk!”