Harmadik helyről

Június 7.
A Planet Turán Motorsport versenyzőpárosa: Turán Frigyes és Benics Kálmán a harmadik helyről várja a vasárnapi folytatást...

Turán Frigyes - Benics Kálmán: "A mai napot úgy gondolom vegyes érzésekkel zártuk. A nyitó körrel abszolút elégedettek vagyunk, a legjobb eredményeket értük el az első négy gyorsaságin. Három szakaszt megnyertünk, úgy, hogy sok mindent nem is vállaltunk el, 16,6 másodperccel az élről fordultunk. A folytatás azonban nem jól sikerült: már az első gyorson furcsa érzésem támadt az autóval kapcsolatban, bár akkor még nem tudtam, hogy a pálya lett ennyivel rosszabb, vagy valami gond akadt. A horvátzsidányi szakaszon viszont kiderült, hogy valóban problémánk adódott, most nézik, hogy hajtásgond vagy esetleg egy gátlónk ment tönkre. Nem volt olyan tapadásunk, ami ahhoz kellett volna, hogy gyorsabban tudjunk menni, de így is próbáltunk sietni, ezért egy-két helyen nagyon sokat kockáztattunk. A lényeg, hogy itt vagyunk a nap végi szervizben. Igazából 23 másodperc a hátrányunk Benik Balázshoz képest, így velük még fel tudjuk venni a harcot. Az eső igazából nem zavart, mindenki számára egyformán esett, hogyha lett volna rendes tapadásunk, akkor biztos sokkal jobban élvezzük... Azonban az első kör után folyamatosan vigyorogtunk. A gumikat végig jól megválasztottuk, azzal nem volt hiba, elég rég óta Pirellivel megyünk, így ismerjük ezeket az abroncsokat, és biztos vagyok benne, hogy az első kör eredménye ezért is volt ilyen jó.

A holnapi pályáktól kicsit tartunk, hiszen ha folyamatosan esett az eső valószínűleg a pályák minősége kritikán aluli. Nem tudjuk milyen lesz a feladat, megpróbáljuk a legjobban megoldani!”