Újult erő, régi elszántság

Június 4.
Megújult autóval, de régi harci kedvvel várja a Szombathely Ralit Herczig Norbert és navigátora, Csökő Zoltán. A Subaru Rally Team Hungary párosa túl van a pályabejáráson, és nem győzi hangsúlyozni: milyen fontos lesz a pontos itiner a bajnokság 3. futamán.

Körülbelül ezer kilométert autóztunk az összekötő szakaszokkal együtt, tehát Miskolchoz hasonlóan nincs kilométerhiányunk” - kezdi beszámolóját Herczig Norbert.

"Egy gyorsaságit leszámítva minden szakaszon kihasználtuk a tréningezési lehetőséget, tehát négyszer mentünk végig a pályákon. A második versenynapon két teljesen új szakasz került a programba. Embert és gépet egyaránt próbára tevő pályák ezek. A pályák rendkívül sajátos vonalvezetésűek, például jobb derékszögű kanyar után kis egyenes következik, majd pici bal, pici jobb, egyszer csak egy vadles, és utána kell eltalálni, pontosan hol is kezdődik a kanyar. Szóval nagyon el kell találni a féktávot, hogy pontosan hol kezdjen el fékezni az ember, mert nagyon hirtelen ott találja magát egy kanyarban. És akkor még nem beszéltem a fényhatásokról, arról mennyire zavarni tud az árnyék vagy egy farakás a pálya mentén. Ezeken a pályákon létfontosságú lesz a rendkívül pontos, precíz itiner, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz ennek a vége.”

A Subaru Impreza WRC új motort és új turbót kapott, tehát Norbiék megújult erővel vághatnak neki a versenynek.

" Az újabb fejlesztésű motor erősebb lesz, mint az előző volt, ezért hosszabb váltóáttétellel megyünk. Ezekhez a pályákhoz erős és jó motorra van szükség, és ez most végre rendelkezésünkre áll. Megnőtt a kocsi végsebessége is, most az egyenesekben úgy 220 km/óra körül fogunk száguldani, ehhez kell a hosszabb áttételezésű váltó. Tavaly a Miskolc illetve a Fehérvár Ralin mentünk már ilyen áttétellel, reméljük jól fog illeszkedni a motorhoz. A gumiknak is fontos szerepük lesz. Ha esik, akkor igazi murvás abroncsokra lesz szükség, ha száraz lesz az idő, akkor viszont kisebb mintázatú gumit használunk.”

A versenyt megelőzően a csapat ismét a Savaria Plazába várja az érdeklődőket, a szokásos közönségtalálkozó csütörtökön 18.30-kor kezdődik.