Király Gabi új csapatban

Június 3.
A Schweizer-Répás-Korda riportunk után számos kérdés futott be szerkesztőségünkbe, hogy ki a Korda Racing Junior csapatának másik versenyzőpárosa? A kérdésre egy újabb riporttal adunk meg a választ.

Szia Gabi! Az idei évben annyi változásról mindenképp be kell számolnunk veled kapcsolatban, hogy a Korda Racing színeiben koptatod a VFTS-t. Áruld el, hogyan kerültél a csapat közelébe?

- Ez már egy páréves történet! Erikkel régebb óta jó barátságban vagyunk! Mindig is tetszett a Csapata körüli családias hangulat és jó kedv! Nos ez ránk is jellemző, és nagyon örülünk, hogy ez év elejétől mi is a Csapat tagjainak mondhatjuk magunkat! Erik nagyon profin gondolkodik erről a sportról, zseniális szervező készsége van, és a szerelő srácok, Lakat meg a Többiek nagyon jó fejek! Először picit tartottunk attól, hogy talán nem is vesznek komolyan, mert mi „csak” Ladával megyünk, de nagyon kellemesen csalódtunk, mert abszolút jól álltak a dolgainkhoz! Sőt, Erik még a VFTS-t is kiszeretné majd próbálni, amire remélem hamar módot tudunk majd keríteni, mert kíváncsi vagyok mi a véleménye a TIPUSRÓL:)!?

Ha nem titok megtudhatjuk, hogy mekkora segítséget kapsz Eriktől?

- Erikkel az év elején leültünk és átbeszéltük az idei évet! Ő akkor arról biztosított minket, hogy a nevezési díjat minden versenyre átvállalja! Ez nekünk óriási segítséget jelent! E mellet nagyon motivál minket, hogy egy ilyen komoly Csapatban versenyezhetünk! Év közben még annak a lehetősége is felmerült, hogy esetleg a kapcsolatain keresztül nagy kedvezménnyel gumihoz is hozzá tudunk jutni! Ennek az egyeztetései még folynak a külföldi partnerrel, nagyon örülnénk, ha rábólintanának erre Angliában! Magyarországon Erik Csapata egyedülálló, hisz nincs még egy olyan csapat, ahol három SUBARU WRC, egy M3-as BMW, és egy LADA VFTS várja a megmérettetéseket! Abszolút közönség kedvenc autók!!! És ha Erik nem ajánlja fel a segítségét, lehet hogy egy VFTS-el kevesebbet láthatna a közönség, pedig így sincs már sok belőlünk!

Az idei éved nem eddig nem sikerült túl szerencsésen, Egerben 4 gyors, Miskolcon még ennyi se jutott.

- Egerben sajnos keveset tudtunk csak menni, de a részeredmények biztatóak voltak, hisz gyorsaságit is sikerült nyernünk! Aztán sajnos a lefogazó differenciálmű megálljt parancsolt a száguldásunknak!
Miskolcon nem indultunk, inkább erőt gyűjtöttünk a most következő murvás versenyekre!

Folytatás murván, Szombathelyen, mit vársz a versenytől?

- Természetesen szeretnénk nagyon jól menni, és az élen végezni! Sajnálom, hogy a szombati Csóron lezajlott teszten a pályabejárás miatt nem tudtunk ott lenni, mert szívesen beültem volna az Erik mellé, mert Ő murván nagyon jól megy, biztos tudtam volna tanulni Tőle, na meg a WRC feeling miatt is jó lett volna!

Rajthoz állsz az összes hátralévő versenyen?

- Igen szeretnénk menni az egész évben, bár az Ózdi versenyre sajnos kicsi az esély hogy eljutunk, de még dolgozunk az ügyön, hogy ott is versenyezhessünk! A murvás versenyeken mind szeretnénk menni, hisz az MNASZ Murva Kupa elhódítása nagyon motivál minket!

Van valamilyen elvárás az év végére, akár támogatóidtól, akár saját magadtól?

- Természetesen magunk felé van elvárásunk, szeretnénk minél előrébb végezni a kategóriában, és hát a Murva Kupát is jó lenne elhódítani! Ezek mellett persze a közönség igényeit is szeretnénk szem előtt tartani, és szépen kocsizni! ?

Egerben Zejda Viktória diktálta az itinert és Szombathelyre is vele neveztél, együtt tervezitek az egész évet?

- Igen! Vikivel már nagyon régóta ismerjük egymást, és pont ezért hamar sikerült összeszoknunk az autóban is! Róla azt is tudni kell, hogy Édesapja Zejda Zoltán hosszú évekig versenyzett a legendás Pécsi Volán Csapatában, és rallye-ban Viki Édesanyja volt a navigátora! Viki nővére és a Sógora is sportbíró! Ezek után az lett volna a csoda ha nem itt köt ki!:) Jól beilleszkedett a Csapatba, és vidám, őszinte természetével sokat tud hozzátenni a Csapat teljesítményéhez!

Nem tudtam nem észrevenni, hogy állandóan csinos lányok vesznek körbe. Légyszi áruld el a titkot!:)

- Különösebb titkom nincs, talán a vidám légkör, ami körbe vesz minket, vonzza ide Őket! És ha már itt vannak, adunk Nekik egy kis munkát, és a Csapatban hostess teendőket látnak el, ezzel is még jobban kiszolgálva a Támogatóinkat! Bár azért vannak hátrányai is, mert például Eger Rallye-n a rajtceremóniánál mindenki a Vikit fotózta, engem le sem tojtak!:) Mondjuk meg is értem a fotósokat, mert Viki nem csak jó navigátor, hanem szép és vonzó lány is!:)

- Akkor a hétvégén sem kell csalódnom ha a sátratok felé járok?:)

Csalódnod biztos hogy nem kell, mert Vikin kívül Szinti és Roxy, a két állandó hostessünk, is ott lesz, és ha meg a csinos lányokon kívül jó illatokat is érzel, akkor Loky /Dergez Ati/ épp a főző tudományát kamatoztatja majd, ha épp nem a VFTS alatt fekszik Jupi Apival, Viktorral, Szendi Gabival, és Jupival egyetemben!:) Úgyhogy várunk szeretettel!!!

- Köszönöm a válaszokat, sok sikert kívánok! Be fogok nézni!:)

Fri