Snijers Belgium kedvence

Május 30.
A portugál futamhoz hasonlóan a belgák is kaptak egy olyan lehetőséget, hogy nevezzenek, és egy 16 tagú (belga újságírókból állő) zsűri döntését követően június végén egy Peugeot 207 S2000-es autóval állhasson rajthoz. A szerencsés kiválasztott pedig nem más, mint országának legendás pilótája, Patrick Snijers.

A Peugeot vezetői posztjára 55 indulóból szűkítették a kört 5 főre: Snijers, Alexandre Romain, Pieter Tsjoen, Melissa Debackere és Olivier Cartelle. A győztes a szavazatok ötven százalékát zsebelhette be, hiszen 8 újságíró döntött mellette.

"Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy a BF Goodrich csapat színeiben állhatok rajthoz. Ezúton szeretnék köszönetet mondani az újságíróknak, illetve a BF Goodrich-nek is, hiszen óriási bizalmat fektettek belém. A versenyen bizonyítani szeretném, hogy jó választás voltam” - nyilatkozta a 49 éves belga, aki már négyszer első helyen fejezhette be az elmúlt években az Ypres rallyt - Emellett a belgák négyszeres bajnoka, illetve az 1994-es európai bajnoki cím tulajdonosa is.

Marc van Dalen, a belga székhelyű Kronos Racing legelső embere elmondta: "Snijers egyértelmű győzelmet aratott a zsűrinél, amitől nagyon boldog vagyok. Fantasztikus lenne, ha az ötödik ypres-i győzelmét a következő hónap végén szerezné meg.”

Maraton az Ypres-n
Rosetti hibátlan
IRC Portugál Rally előzetes

Lara