Akropolisz Rally 1. nap: Loeb, Sordo, P Solberg

Május 30.
A két gyári Citroen mögött a dobogón fejezte be első versenyapját az alapjaiban megújult Subaru Impreza WRC


Sebastien Loeb

Lassan már szokássá válik, hogy egy világbajnoki futam rajtján a finnek reménysége, Jari-Matti Latvala szerzi meg az első helyet. Így történt ez Görögországban is, a Ford pilótája hacsak minimális előnnyel is, de az élen zárta a délelőtti első kört. Délutánra azonban ismét utolérte a balszerencse, már a kör nyitószakaszán begyűjtött egy defektet, ennek köszönhetően rögtön vissza is csúszott a harmadik helyre. Ezzel önmagába még nem is lett volna nagy probléma, hiszen még 7 másodperc sem választotta el az első helytől, amit szombaton harmadikként rajtolva könnyedén le lehet dolgozni, csakhogy a nap záró szakaszán, megütött egy követ, ami a hatodik helyig taszította vissza a péntek esti célban.


Dani Sordo

Az első két helyet így viszonylag könnyedén szerezhette meg a két gyári Citroenben Sebastien Loeb és Dani Sordo, a C4-esek közel egy perc előnnyel vághatnak neki a szombati pályáknak. Bár az időeredmények alapján a kékek sokkal nincsenek előrébb az új kocsival, Petter Solberg mégis a harmadik helyet szerezte meg a debütáló Subaru WRC-nek. Mikko Hirvonen a ponttáblázat éllovasaként pénteken a pályát takarította a többiek előtt, majd csapattársához hasonlóan a nap záró szakaszát csak ”lépésben” tudta teljesíteni, a második napnak csak Latvala mögül, az abszolút hetedik helyről vághat neki. Ezek után a legjobb Fordos a norvégok nagy örömére, Henning Solberg lett, a stabilan gyors idősebbik Solberg fivér a negyedik helyen gurult célba az Akropolisz Rally első versenynapján.


Petter Solberg

Már-már mindenki elkönyvelte, hogy a pénteki záró szakaszon Petter Solberg jóvoltából megszületett az S14-es Impreza WRC első szakaszgyőzelme, amikor megérkezett Urmo Aava, aki privát C4-esével pályafutása első világbajnoki részsikerét könyvelhette el. Aava egyébként egész nap kiválóan szerepelt, péntek esti ötödik helyét abszolút meg is érdemli. Chris Atkinsonnak tovább tart a barátkozás az új Imprezával, az ausztrál fiú a nyolcadik helyen zárta a napot.

Az N csoportos világkupa küzdelmeit némi meglepetésre egy Subaru vezeti, Nasser Al-Attiyah 20 másodpercet vert Juho Hanninenre, és 22-t Mirco Baldaccira. A csoportnak Mayer Gábor révén magyar érdekeltsége is lenne, de Gábor sajnos nem tudott rajthoz állni.

Fri