Prokop a Szuper 2000 felé kacsingat

Május 23.
Martin Prokop is azon versenyzők közé tartozik, akik már szemezgetnek a Super2000-es kategóriával. A jihlavai versenyző már bizonyította eredményeivel, hogy alkalmas lenne akár a Fabia kormányához is. Elmondása szerint legszívesebben hazai márkával dolgozna.

A cseh sztár már negyedik éve aktív résztvevője a JWRC-nek, illetve idén az elmúlt világbajnoki futamokon részt vett a PWRC-ben egy Mitsubihi Lancerrel.

"Természetesen folynak a tervezgetések, merre tovább - valójában már szeretnénk a JWRC-t hanyagolni, hiszen eljárt az idő felettünk” - mondta el a Rally-Mania.cz-nek Martin. "Minden követ megmozgatunk, hogy hozzájuthassunk egy S2000-eshez, mellyel akár teljes évadokat is autózhatnék”.

Még nincsenek biztos források arra, hogy mi történik a Jipocar háza táján Super2000 ügyben, azonban Prokop szerint, ha nem jön össze ez a projekt, akkor mindenképp szeretne a világbajnokságnál maradni: „A világbajnoki futamokról már mindent tudunk, bátran mozgunk a szabályok között is. IRC-vel kapcsolatban semmilyen tapasztalatunk nincs, így az új autó beszerezése mellett meg kell küzdenünk ennek az új kategóriának a megismerésével is.”

Az autó márkája nem tisztázódott a 2009-es szezonra, ám Martin nagy reményekkel tekint hazája legkedveltebb márkájára: "Örömmel dolgoznánk hazai márkával. Cseh a csehvel jobban megérti magát, mint cseh a franciával.”

A csapat teljes WRC-s szezont is tervezett volna, ám ez úgy tűnik, romba dőlt, hiszen osztottak, szoroztak és a nagy költségvetés miatt elvetették a dolgot, illetve visszatartotta még őket az, hogy a WRC-k jövője már most végesnek látszódik: "Nem szeretnék olyanba befektetni, aminek már a végét is látjuk” tette hozzá Prokop a WRC-kel kapcsolatban. "Akkor inkább következzen egy év kihagyás, mely után újult erővel szállhatok majd harcba az S2000+-ban.”

"Az S2000+ sok versenyző számára a jövőt jelenthetné, azonban a FIA nem igazán informálja a csapatokat illetve a gyártókat ezzel kapcsolatban - többek között a hivatalos szabályát sem adták még ki ennek a kategóriának…” nyilatkozta a 25 éves pilóta, aki elképzelhetőnek tartja, hogy a 2011-es vb szezonra ezek az autók szolgáljanak alapul.

Lara